Hava Durumu

Ceo’dan öğrencilere tavsiyeler

Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğunun tarafından düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (PBYSK) “Kariyerine ışık tut” sloganıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ceo’dan öğrencilere tavsiyeler

Mete Cengiz Merkezi Sinema Salonunda üç gün boyunca gerçekleşecek etkinliğin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin başarılı genç iş adamlarını öğrencilerle buluşturan İşletme Topluluğu’na teşekkür etti.

“NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMELİYİZ”

Ülkenin kalkınmışlık düzeyinin en önemli ölçütünün sahip olduğu insan kaynağının niteliği olduğunu belirten Prof. Dr. Ulcay “Ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu iyi biliyoruz. Uludağ Üniversitesi olarak 3.Nesil Üniversite vizyonuyla insanımıza nitelik kazandırmanın yanında sektörlerin ihtiyacı olan insan kaynağının eleman ihtiyacına çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİLİKTEN KORKMAYIN”

Açılış konuşmalarını ardından etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen ve kendini “seri girişimci” olarak tanımlayan lidyana.com CEO’su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilikten korkmamalarını tavsiye etti. Hakan Baş kendini “seri girişimci” olarak tanımlarken beş yılda 14 şirket kurduğunu belirtti. Baş, öğrencilere girişimci olmaktan korkmamaları gerektiğini vurguladı ve “ Türkiye’de girişimcilik desteklense de aslında geleneksel bir toplumuz. Kimse risk almak istemiyor. Ben hayallerimin peşinden gittim ve dünyanın şuan üçüncü en büyük sosyal oyun şirketi kurdum” dedi. Başarılı olmanın mutlu olmak olduğunu belirten Baş, “Hayaliniz eve akşam 5’te varıp köpeğini gezdirip yemek pişirmek ise mutlusunuz demektir” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.