Hava Durumu

ÇOCUK İSTİSMARI DEVLET ELİYLE ÖRTBAS EDİLMEMELİ!

CHP İznik İlçe örgütü ve kadın platformu, ilçedeki imam hatip lisesinde yaşanan tecavüz skandalı nedeniyle önceki gün lise önünde konuya dikkat çekmek için biraraya geldi. Eyleme CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de destek vererek, ilgilerden bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ÇOCUK İSTİSMARI DEVLET ELİYLE ÖRTBAS EDİLMEMELİ!
İznik halkını ayağa kaldıran 17 yaşındaki ve kısmi algılama güçlüğü çeken genç kıza tecavüz skandalına dair üstünün örtülme çabalarıyla ilgili iddialar olduğunu belirten İrgil, “Çocuklara dönük istismar ve tecavüz olayları kabul edilemez ve vicdan yaralayıcı, ancak kamuoyu vicdanını rahatsız eden bir başka konu, devlet eliyle bu olayların devamlı örtbas edilmeye çalışılmasıdır” dedi.

“Çocuklarımızı ve değerleri korumak istiyorsak istismarcıları korumadan, her kim olursa olsun gizlememeliyiz” diyen İrgil, halkın iddialarına kulak verilmesi ve olayın basından kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

İrgil şunları söyledi: “Bu istismarların, bu tecavüzlerin hangi okullarda daha fazla olduğunu dile getirmek bizi sonuca götürmez. Suçlu olanların kimin çocukları, kimin yakınları olduğuna bakmadan üzerine gidilmesi, halkın iddialarının değerlendirilmesi gerekir. Bu vakayla ilgili tutuklanan 4 zanlının bir partinin ilçe yönetimi ve bazı yerel yöneticilerin akrabaları olduğuna dair ciddi iddialar var. Umarız bu iddialar doğru değildir. Kimseye ayrıcalık yapmadan mağdurun yanında olmalıyız.”

Liseli genç kıza tecavüz ettiği öne sürülen biri aynı lisenin öğrencisi, üçü yine bu liseden mezun 4 kişi tutuklandı. Tecavüz olayının 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlarından itibaren yaşandığı ve okulun yurdunda da gerçekleştiği öğrenilince başlatılan soruşturma neticesinde okul müdürü ile yurtlardan sorumlu müdür yardımcısı önceki gün açığa alındı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.