Hava Durumu

‘Çöp ağaç’la çevre mesajı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nilüfer Gençlik Merkezi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, çevre kirliliğine dikkat çekmek için ‘Doğa Sessizliğini Bozarsa’ adlı etkinlik ile Soğanlı Botanik Park’ta çöp ağaç oluşturarak farkındalık mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Çöp ağaç’la  çevre mesajı

İnsanların çevre konusundaki dikkatlerini çekebilme adına, tiyatral gösterilerde bulunan gençlerin gösterileri, halk tarafından ilgiyle izlendi. Eğitimci Ayfer Yiğit, “Ağaç yaşken eğilir” düşüncesiyle hareket ettiklerini ve doğanın korunmasına katkı sağlama adına bu etkinlikleri devam ettireceklerini söyledi.

Nilüfer  Gençlik merkezi öğrencilerinden oluşan 40 kişilik ekip, tiyatro öğretmeni Ayfer Yiğit öncülüğünde çevre kirliliğine dikkat çekmek için farklı bir sosyal sorumluluk etkinliği düzenledi. Öğrencilerden oluşan ekip öncelikle Botanik Park içerisinde çevre temizliği yaptı. Toplanan çöpler park içerisindeki ağaçlara asan öğrencileri çevredekiler tarafından merak ve  ilgiyle izlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nilüfer Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen çevre projesi, ilginç eylem ve gösterilere sahne oldu.

Düzenlenen etkinlik ile bilgiler veren, etkinliğin sorumlusu Nilüfer Gençlik Merkezi Tiyatro ve Diksiyon öğretmeni Ayfer Yiğit, artan çevre kirliliğine farklı bir yöntemle dikkat çekmek için projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Belediyeler ve çeşitli kurumlar tarafından sürekli olarak çevre temizliği eğitimleri ve bilgilendirmeler yapılıyor olmasına rağmen vatandaşların yeterli özeni göstermediğini ifade eden Ayfer Yiğit, “ Artan çevre kirliliğine farklı bir bakış açısı ile dikkat çekmek adına ‘Doğa Sessizliğini Bozarsa’ isimli projeyi  uygulamaya koymak istedim. Halkımıza, yazılı ve sözlü olarak çevre temizliği konusunda gerek belediyelerimiz gerek diğer kurumlarımız tarafından bilgilendirmeler yapılıyor, fakat maalesef tam anlamıyla bir çözüme ulaşılamıyor. Ben de bir tiyatrocu olarak, yaşayarak ve  uygulayarak öğrenme mantığından hareketle, insanlarımızın böyle  bir çevre kirliliği ile karşılaştıklarında neler hissedecekleri konusunda empati kurarak görmelerini istedim. Çöplerle süslediğimiz ağaç sadece bir semboldü. Düşünseniz ya; bir sabah uyanıyoruz ve her yer çöplerle kaplı… Bunu düşünmek bile çok korkutucu.” İfadelerini kullandı.

Üstlerine giydikleri siyah çöp poşetleri ve göğüslerine yapıştırdıkları mesajlarla doğaçlama bir dans gösterisi sunan gençler etraftaki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.  (Elvan AKAY)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.