Hava Durumu

Deprem bilinci aşılanıyor

Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle ilçedeki okullarda deprem tatbikatı gerçekleştiren Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MAK) , öğrencilere çök-kapan-tutun hareketleriyle deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatan ekip, yaralıların taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi konuları da öğrencilere anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Deprem bilinci aşılanıyor

Öğrencilerde afet bilincini oluşturmak amacıyla okullarda tatbikatlar gerçekleştirdiklerini ifade eden MAK Ekip Lideri Aykut Şener, amaçlarının deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencileri bilgilendirmek olduğunu belirtti.

“MAK HER ZAMAN HAZIR”
İlçede ki tüm Betvole okullarda bu tatbikatların gerçekleşeceğini ifade eden Türkyılmaz, “MAK ekibimiz yaptığı tatbikatların yanı sıra ilçemizde oluşan tüm olaylara anında müdahale ediyor ve yaz aylarında denizlerde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyor. Yeni araç ve gereçlerin yanı sıra personel desteği de sağladığımız ekibimiz her an yaşanacak doğal afetlere karşı hazır durumda bulunuyor. MAK personelimi bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.    

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.