Hava Durumu

Dip köşe deniz temizliği (özel haber)

Bursa Mudanya ve Muradiye Rotary Kulüplerinin işbirliğiyle Mudanya’da deniz temizliği yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dip köşe deniz temizliği (özel haber)

Muradiye Rotary Kulübü’nün başlatmış olduğu ‘ Denizlere çöp atma, hayallerini kirletme’ adlı deniz temizleme projesi çerçevesinde bu kez Mudanya sahilinde temizlik yapıldı.

Bursa'nın en aktif kulüplerinden biri olan Bursa Muradiye Rotary Kulübü üyeleri, Mudanya  Rotary Kulübü üyeleriyle bir araya gelerek, bu kez Mudanya sahilinde sosyal bir projeye imza attılar.  Mudanya Rotary Kulübü Başkanı Cenker Turan, Muradiye Rotary Kulübü üyelerinden Avukat Furkan Yıldırım'ın yanı sıra Uludağ Üniversitesi USAT takımı dalgıçları ‘’Denizlere Çöp Atma, Hayallerini Kirletme’’ adlı dip temizleme projesi kapsamında denize girerek dip temizliği yaptılar. Yaklaşık 3 saat boyunca denizdeki atıkları toplayarak deniz dışına çıkardılar. Projenin sahipliğini yapan Muradiye Rotary Kulubü üyelerinden Avukat Furkan Yıldırım, amaçlarının Mudanya Denizi’nin kirletilmesine bir nebze de olsa dikkat cekmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üç yanı denizlerle çevrili, coğrafyası güzel bir ülkede yaşıyoruz fakat insanlarımızın maalesef deniz temizliğine özen göstermemesi sonucu başta iç denizlerimiz olmak üzere gün geçtikce ülkemizi saran tüm denizlerimizin kirletildiğini, denizlerimize sahip çıkılmazsa denizlerimizden hiçbir şekilde faydalanamayacağımızı görmekteyiz. Çocuklarımıza yüzebilecekleri bir deniz bırakmak istiyoruz ve Marmara Denizi’nde giderek azalan balık popülasyonunun artması en büyük dileğimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.

DESTEK OLMAYA, ÇALIŞMAYA DEVAM

Muradiye Rotary Kulübü’ne ev sahipliği yapan Mudanya Rotary Kulübü Başkanı Cenker Turan,Mudanya’ya katkılarından dolayı  Muradiye Rotary Kulübü’ne ve emek veren herkese teşekkür ederek, “ Başta Mudanya olmak üzere , yaşadığımız çevrenin, sahip olduğumuz doğal güzelliklerin kıymetinin bilinmesi çok önemli. Bu sebeple bugün burada büyük küçük her yaşta insanın toplanarak gerçekleştirdiği bu etkinlik çok kıymetlidir. Katkılarından dolayı Mudanya Kaymakamlığı, Mudanya Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Sualtı Topluluğu’na ve gönüllü olarak bizimle birlikte yer alan herkese çok teşekkürler. Mudanya için yapılan tüm çalışmalara destek vermeye her zaman hazırız” dedi.

Elvan AKAY

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.