Hava Durumu

Diyarbakır'da gerginlik vardı

Diyarbakır’da HDP’nin çağrısı üzerine kentin çeşitli bölgelerinde toplanan gruplar, Sur’a yürümek istedi. Polis, gruplara müdahale etti, bazı gruplar polise taşlarla saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2016 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2016 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Diyarbakır'da gerginlik vardı

HDP, Sur ilçesinde 93’üncü gününde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla bugün saat 16.00’dan itibaren tüm vatandaşlara ilçeye yürüme çağrısı yapmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Diyarbakır Valiliği, önce sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile saat 12.00’dan itibaren Sur’a girişleri yasakladı. Ardından da güvenlik önlemlerini arttırıldı. İlçenin girişlerindeki kontrol noktalarına takviye yapılırken, Sur’a çıkan tüm yollara da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı. Kentin bazı kritik noktalarında da olası bir duruma karşı polis ekipleri bekletildi. Kentte saat 16.00’a kadar fırtına öncesi sessizlik yaşandı. Saat 16.00 sıralarında ise Sur ilçesinin Urfakapı girişinde olaylar başladı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
Çeşitli yollardan birer birer gelerek burada toplanan kalabalık grup, ilçeye girmek istedi. Ancak polis, grubu engelledi. Yürümekte ısrarcı olan grup, polisin “dağılın” uyarılarını da dikkate almadı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan grup, polise taş ve ses bombaları Betasus ile saldırdı. Bu sırada gruba müdahale etmek isteyen TOMA ile polis zırhlı aracı çarpıştı. Yaralananın olmadığı Bonus veren siteler olayda maddi hasar oluştu. Buraya yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Çiftkapı civarında da benzer olaylar yaşandı.

Söz konusu bölgelerde olaylar sürerken, kentin merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup da ilçeye doğru yürüyüşe geçti. Polis, burada da gruba müdahale etti. Müdahalelerin ardından olaylar kent geneline yayıldı.

POLİS BARİKATLARINI DEVİRDİLER
Dağkapı’da bir araya gelen gruplar, burada ilçenin girişinde bulunan polis barikatlarını devirdi. Ardından polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan grup, gürültü eylemi yaparak, zırhlı araçlara taşlarla saldırdı. Polis, ara sokaklara biber gazıyla müdahale ederken bazı binalardan göstericilere limon atıldı.

BAĞLAR’DA SİLAH SESLERİ DUYULDU
Kentin Bağlar ilçesinde ise bir araya gelen gruplar, barikat kurup ateş yakarak, yolları trafiğe kapattı. Sento, Sakarya ve Emek caddelerindeki gruplara, polis müdahale etti. Bunun üzerine grup, ara sokaklara kaçarak, polise ses bombaları ile saldırdı. Bölgelerden zaman zaman silah sesleri de yükseldi.
Olaylarda, biber gazından etkilenen çok sayıda kişi ambulanslarla hastaneye taşındı. Birçok kişi de gözaltına alındı. Kentte yer yer olaylar sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.