Hava Durumu

“DOSTUM” İnegöl’ü dünyaya açacak

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“DOSTUM” İnegöl’ü dünyaya açacak
 DOSTUM’un şehrin bütün ekonomik unsurlarına katkısı sağlayacağını, orta ve uzun vadede ise İnegöl’ü sadece Türkiye değil dünyaya açacak bir proje olacağını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, “DOSTUM ile gençleri yamaç paraşütü, motokros, kampçılık gibi farklı sporlarla buluşturmak isterik. Projeye 400 bin TL destek çıktık. Fakat proje her geçen gün katlanarak devam ediyor. DOSTUM’un 11 tane branşı var. Sivil havacılık, yamaç paraşütü, kampçılık, trekking, foto safari, ATV, motokros, balıkçılık, okçuluk, bisiklet, deniz bisikleti ve off road. Şu an bulunduğumuz yer de bu işin merkezi. Ama DOSTUM’la alakalı farklı farklı alanlar var. Farklı farklı eğitimler verilecek ve faaliyetler yapılacak. Ulusal ve uluslararası müsabakalar yapılacak” diye konuştu.

Verilecek eğitimler ve projelerden bahseden Alinur Aktaş, “Bu proje giderek katlanacak. Her hafta, her gün farklı faaliyetler olacak. Bir tane ultra light eğitim uçağımız var. Bu hiçbir belediyenin yapmadığı bir uygulama. Pilotluk eğitimleri vereceğiz. Pistimiz, dersliklerimiz var. Kampçılıkla alakalı bir yerimiz var. Orayla ilgili bir proje hazırlandı ve yakın zamanda uygulaması başlayacak. Bungalov evler yapılacak. Elektrik olacak, ama tamamen doğal, ahşap ortam. Beton yok. Ortaokul ve lise öğrencilerimizi orada kampçılık eğitiminden geçirmek istiyoruz” dedi.

Projenin belirli nirengi noktaları olduğunu anlatan Başkan Alinur Aktaş, “Boğazova yaylası, Oylat mağaramız, Fevziye kanyonumuz, Evliya Çelebi yolumuz var. Bir de birkaç güne kadar ihalesi gerçekleşecek olan Doğal Yaşam Çiftliği projemiz var. Dolayısıyla bunların hepsinin arasında biz bir bağ kurmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.