Hava Durumu

E-Devlet Uygulamasında Türkiye Üçüncüsü

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile farkındalık ortaya koyan çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, yeni nesil belediyecilik kapsamında e-devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr üzerinde belediyenin mevcutta hizmet sayısını 28’e yükselterek, bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye Üçüncülüğüne ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
E-Devlet Uygulamasında Türkiye Üçüncüsü
 “TÜRKİYE’DE EN FAZLA HİZMET VEREN BELEDİYE UNVANINI ALMAK İSTİYORUZ”

E-devlet uygulamasında Bağcılar ve Pendik Belediyelerinin ardından bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye Üçüncülüğüne ulaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni Nesil Belediyecilik adına birçok önemli çalışmaya imza atıyoruz. Elektronik belge yönetim sistemi(EBYS) ile daha hızlı ve nitelikli çalışma ortamı sağlayarak, e-belediye uygulamasını yeni yüzüyle hayata geçirerek, iş zekası ve raporlama ile belediyeyi değil şehri yönet düşüncesiyle hizmetlerin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için bir bir yeni uygulamaları hayata geçiriyoruz. E-devlet uygulamasında Bursa’da bu hizmeti veren belediyeler arasında ilk sıraya yükselirken, Bağcılar ve Pendik Belediyelerinin ardından bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye Üçüncülüğüne ulaştık. İnşallah yapacağımız çalışmalar ile e-devlette Türkiye’de en fazla hizmet veren belediye unvanını almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İŞTE, EVDE, HER YERDE BELEDİYEM BENİMLE”

Vatandaşa kulak veren, onları gerçekten can kulağıyla dinleyen ve sonuç odaklı çalışan bir kurum olmak için uğraş verdiklerini belirten Başkan Taban, “ “İşte, evde, her yerde belediyem benimle sloganıyla 8.00 -17.00 mesai mefhumunun dışına çıkarak, vatandaşlarımızın bulundukları her yerden belediye ile alakalı hizmetleri almasını arzuluyoruz. Şeffaflık ve katılımcı belediyecilik anlayışını ortaya koyarak bir bir hizmetlerimizi yerine getirmenin uğraşısını veriyoruz” açıklamasında bulundu.

MUTLU ŞEHİR İNEGÖL

“Göreve geldiğimizden beri daha güçlü bir sistem, ayakları yere daha sağlam basan bir sistem ve işlerin tıkır tıkır işlediği bir sistemi hayata geçirmenin uğraşısını verdiklerini söyleyen Taban, “Mutlu şehir İnegöl olgusunu öne çıkarmak için daha iyisini ortaya koymak adına her alanda belediye hizmetlerini geliştirerek vatandaşımıza sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bunun içinde kurumsallaşarak bürokrasiyi azaltarak, vatandaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştırarak, beraberinde elektronik dönüşüme, bilişime biraz daha ayak uydurarak hızlı hareket ediyoruz.”

“E-DEVLETTE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜYÜZ”

Binlerce kurum ve kuruluşun yer aldığı e-devlet Kapısı'nın kullanılarak hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıldığı e-devlet uygulamasında binlerce belediyenin önünde yer alarak Türkiye üçüncülüğüne ulaştıklarını ifade eden Taban, “Yeni nesil belediyecilik kapsamında e-devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr üzerinde belediyenin hizmet sayısını 28’e yükselterek, bu hizmeti veren belediyeler arasında Türkiye üçüncülüğüne ulaştık. Tabi ki durmak yok çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Amacımız yapacağımız çalışmalar ile e-devlette Türkiye’de en fazla hizmet veren belediye unvanını almak.”

E-DEVLET UYGULAMASINDA SUNULAN 28 HİZMET

E-Devlet kapısı üzerinden İnegöl Belediyesinin sunduğu hizmetleri de sıralayan Taban, “Emlak Vergisi Bildirim Sureti Sorgulama, Barkodlu Belge Doğrulama, e-Bordro Sorgulama, Emlak Vergisi Bildirimi, Arsa Rayiç Değeri Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Evrak Doğrulama, Nöbetçi Eczane Sorgulama, Talep/Öneri Başvuru ve Sorgulama, Askıdaki İmar Planı Sorgulama, Çöp Toplama Bilgisi Sorgulama, e-Makbuz Sorgulama, Encümen Gündem Sorgulama, Encümen Kararı Sorgulama, Etkinlik Bilgisi Sorgulama, Evrak Takibi, Günlük Faaliyet Planı Sorgulama, İhale Sorgulama, Meclis Gündem Sorgulama, Meclis Kararı Sorgulama, Mezar yeri Sorgulama, Nikah Salonu Durum Sorgulama, Ücret Tarifesi Sorgulama, Vefat Bilgisi Sorgulama, Tahsilat Bilgileri Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahakkuk Bilgileri Sorgulama ve Bilgilendirilme İsteği hizmetlerini e-devlet kapısı üzerinden vatandaşlarımıza sunuyoruz. Yürüttüğümüz planlı ve programlı çalışma kapsamında vatandaşlarımıza E-Devlet kapısı üzerinden erişebilecekleri yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Taban son olarak, “Yeni nesil belediyecilik kavramı içerisinde vatandaşlarımızın en kolay, en güvenilir ve en hızlı hizmeti almaları için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha ifade eder, yapılan bu hizmetin kurumumuza ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlarım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.