Hava Durumu

Gemlik Meydanı denizle bütünleşiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Gemlik Sahil Düzenleme Projesi kapsamında sahilde bulunan çay bahçeleri kaldırılırken, meydanla denizin bütünleşmesi sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gemlik Meydanı denizle bütünleşiyor
  Proje kapsamında 3 bin 500 metrekare alanda dolgu çalışması yapılırken, Manastır’dan suni ipek fabrikasına kadar uzanan sahil boyunca yürüyüş yolları ve rekreasyon alanı düzenlemeleri yapılacak.
Bursa’nın gerçek anlamda bir sahil kenti olması için 115 kilometre deniz sahili ve yaklaşık 180 kilometrelik göl sahilinde çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçe merkezindeki sahil şeridine de ayrıcalıklı bir kentsel tasarım projesi kazandırıyor. Gemlik Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında sahildeki çay bahçeleri kaldırılırken, iskelenin bulunduğu alanda deniz dibini dolduran çamur atıklarının da temizliğine başlandı. Yine sahilde deniz dolgu çalışmaları devam ederken, artık ilçe meydanı ile deniz bütünleşecek.

Meydan denizle kucaklaşacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte sahilde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bir sahil kenti olmasına rağmen Gemlik’te meydandan denizin görünmediğini, sahil kentine yakışmayan görüntülerin olduğunu belirten Başkan Altepe, Gemlik Belediyesi ile ortak yürüttükleri çalışma ile ilçeye sahil kentine yakışır, güzel bir kentsel tasarım projesi kazandırdıklarını söyledi. Deniz ile meydan arasında adeta bir set gibi duran çay bahçelerinin proje kapsamında kaldırıldığını dile getiren Altepe, "Çamur temizleme makineleriyle onlarca yıldır bekleyen çamurları temizledik. Bunun yanında 25 metre genişliğinde ve 160 metre boyunca dolgu çalışması yapıyoruz. Çay bahçelerini kaldırdık. Böylelikle sahil her zaman açık kalacak. Meydandan bakıldığında deniz görülebilecek. Manastır’dan suni ipek fabrikasına kadar tüm Gemlik sahili yürüyüş yolları ve rekreasyon alanlarıyla donatılacak. Toplamda 9 bin metrekare alanda düzenleme yapıyoruz ve 3 bin 500 metrekare alanda da dolgu gerçekleşecek. Artık Gemlik’te meydan denizle kucaklaşıyor" diye konuştu.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da 30 yıl önce yapılan çay bahçelerinin son yıllarda demode hale geldiğini ve denizin havasını kestiğini belirterek, "Güzel bir projeyle çay bahçeleri küçültülüyor. Deniz havası artık iç kısımlara kadar sirayet edecek. Projeyi ilçemize kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.