Hava Durumu

Göç yolunda talihsiz kaza

Yazı Bursa'nın sulak alanlarında geçirmek için onbinlerce kilometre yol kat edip göç eden bir leylek varış noktasına 50 kilometre kala ağaca takıldı. Dallarda asılı kalan leyleği devriye gezen orman işçileri kurtardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Göç yolunda talihsiz kaza
 Baharın habercisi olarak bilinen leylekler, Bursa’ya gelmeye başladı. Kışı güneyde geçiren leylekler onbinlerce kilometre yol yaparak Türkiye’deki yuvalarına dönüyor. Yaz aylarını, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan sulak alanlarda geçirecek olan leylekler, kış aylarının gelmesiyle itibaren tekrar sıcak bölgelere göç edecek. 
Bu leyleklerden biri de uzun yollar kat edip Bursa'ya ulaştı. Avrupa’nın 11'inci, Türkiye’nin tek leylek köyü olan Eski Karağaç köyüne doğru yol alan leylek, İznik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kırkharman köyündeki bir arazideki ağaca takılınca yolculuğunu tamamlayamadı. Yaklaşık 2 gün boyunca ağaçta mahsur kalıp yaralanan leyleği devriye görevi yapan orman işçileri fark etti. Ağaca çıkarak yaralı leyleği kurtaran işçiler bitkin düşen hayvanı Orman İşletme Şefliği'ne getirdi. Yaralı leyleğin tedavisi yapıldıktan sonra karnı doyuruldu ve ardından Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerine teslim edildi. 
Orman İşletme Şefi Hakan Dönmez, "Şefliğimize bağlı ekipler, Kırkharman köyünde kayın ağacında mahsur kalan leylekle karşılaştı. Mahsur kaldığı ağaçta kanadını kurtaramamış. Ağaçta yanılmıyorsam birkaç gün boyunca asılı kalmış. Bitkin bir haldeydi. Arkadaşlarımız ağaca çıkmak suretiyle kurtardılar. Dün akşam leylek elimize ulaştı. İlk tedavisini yapıp doyurduk Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerine teslim ettik. Tedavisi tamamlandıktan sonra da inşallah doğaya salınıp yolculuğuna kaldığı yerden devam edecek. Genelde bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Başta leylek olmak üzere avcılar tarafından vurulmuş yaralı baykuş ve şahin geliyor. Doğa Koruma Milli Parklar yetkililerine teslim ediyoruz. Buradan da ilan etmiş olalım vatandaşlarımızın eline yaralı hayvan geçerse ilçelerde en yakın birimler olan işletme şefliğine başvursunlar" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.