Hava Durumu

Gürsululara Tarihin Işığı Tutuldu

Gürsu Belediyesi’nce, kültür kenti Gürsu’yu oluşturmak amacıyla düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil Gürsulularla buluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gürsululara Tarihin Işığı Tutuldu
 Gürsu Belediyesi ve Gürsu Yusufelililer Derneği işbirliğinde, Gürsu Belediyesi Düğün Salonu'nda, 'Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz' konulu program gerçekleştirildi.

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Program kapsamında, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil konferans verdi. “Dünyanın kargaşası dört şeye oldu bina. Ben yiyeyim sen yeme, ben iyiyim sen fena. Dikkat ederseniz herşey bu dört şeyin üzerine kurulu. Bütün kavgalar. Cihan harbi de bundan çıktı” diyen Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil, “600 senedir neden cihan harbi yoktu. Neden insanlar birbirine girmiyordu, zira beraber yiyelim diyen bir Osmanlı vardı dünyada. Dünyaya hakim olan bir Osmanlı, bir ecdadımız vardı” ifadelerini kullanarak, gençlerin tarihini doğru bilerek, tarihine sahip çıkarak yetişmesinin önemini vurguladı.

Gürsu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine de konferans veren Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil, gençlere; yaptığınız tüm işlerde, bulunduğunuz tüm ortamlarda, o an ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın, neyle ilgilenmeniz gerekiyorsa dikkatinizi ona verin, zamanın kıymetini bilerek, yapmanız gereken neyse ona odaklanın kısaca “Neredeyseniz orada olun” nasihatinde bulunarak başarının sırrının buradan geçtiğini vurguladı. Günümüz tarih dizilerinde tarihimizin yanlış anlatıldığını belirten Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil, gençlere çok okumaları ve doğru bilgiye ulaşma yönünde gayret göstermeleri gerektiğini söyledi.

“Toplumsal bütünlüğümüzün korunmasında harç vazifesi gören tüm değerlerimize sahip çıkarak, değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınmasında hepimize önemli görevler düşmekte” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Biz de belediye olarak bu amaç doğrultusunda, her hafta, şehrin tam kalbinde tam vaktinde, sloganıyla, hemşehrilerimizi Bursa’nın tarihine yolculuk yaptırıyoruz. Tarihimiz konusunda hemşehrilerimizi bilinçli kılmak amacıyla düzenlediğimiz gezilerimizin yanında bu tür konferanslarla da, genç nesillerimiz başta olmak üzere, tüm hemşehrilerimizin tarihimize olan duyarlılığını canlı ve güçlü kılmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu coğrafya dolayısıyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de düşmanlıklarımız olacaktır. Gençlerimizin, şanlı tarihimizi oluşturan ecdadımızın, vatan savunmasında hissettikleri o üstün ruhu anlamalarını ve tarihimize sahip çıkmalarını sağlamak bizlerin görevi” dedi.



Programa katılan Mhp Genel Başkan Yardımcısı ve Mhp Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu da, yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nde vatan savunmasında yaşanan üstün ruhu anlattı.


Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Ak Parti Bursa eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, Gürsu protokolü
ve ilçe halkının katıldığı program kapsamında, Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı da gösteri sundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.