Hava Durumu

Hazreti Ali Cami İbadete Açıldı

Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapımı tamamlanan Hazreti Ali Cami, Başkan Oktay Yılmaz’ın katıldığı törende dualarla ibadete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Hazreti Ali Cami İbadete Açıldı
 Değirmenönü Mahallesi’nde mahalle sakinleri ve hayırseverlerin girişimi, Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapımı tamamlanan Hazreti Ali Cami, hizmet vermeye başladı. Gerçekleşen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ile Zafer Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Ramazan ayının başında hayırlı bir hizmet gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ramazan ayının başında, görevimizin ilk günlerinde böyle hayırlı bir işle, böyle bir anlamlı hizmetle yola çıkmanın mutluluğu içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayda yapacağımız ibadetleri Rabbimizin kabul eylemesini ve bizleri bayram sevincine kavuşturmasını niyaz ediyorum” dedi.

KÜLTÜR VE BULUŞMA MERKEZİ
Caminin mahallenin merkezi olarak çocukların, kadınların ve tüm mahalle sakinlerinin buluşma mekanı olmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Bizler cami merkezli bir şehir hayatı tasavvur eden medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla camilerimiz, bölgenin tamamına hitap eden kültür ve buluşma merkezlerimizdir. Camimiz inşallah kadınlarımızın, çocuklarımızın ve tüm mahalle sakinlerimizin buluşma noktası olur. Yıldırım, Anadolu’nun farklı bölgelerinden, Kafkasya’dan aldığı yoğun göç ile hızlı şehirleşen bir kent. Değirmenönü Mahallemiz, imar planı yeniden düzenlenen, şuyulandırma işlemleriyle birlikte tapu dağıtımına yaklaştığımız bir bölgemiz. Burada çok daha sağlıklı bir kentleşme ortaya koymak ve ruhsatsız yapılaşmanın önüne geçmek adına, vatandaşlarımızın sorumluluk alarak ve duyarlı davranarak bizlere destek olması oldukça önemli. Caminin yapımında büyük özveriyle çalışan dernek başkanımızı ve ekibini kutluyor, bu kutsal mekanın mahallemize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.



‘CAMİLER GURURUMUZDUR, BAŞYAPITLARIMIZDIR’
AK Parti hükümetleriyle birlikte, yerel yönetim yasalarının düzenlemesinden sonra ibadethanelerin desteklenmesi ile konusunda yerel yönetimlerin önünde herhangi bir engel kalmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Camiler bizim gururumuzdur, başyapıtlarımızdır, topluca namaz kıldığımız yerlerdir. Camilerimiz, artık Kur’an eğitimlerinin yapıldığı, buluşmaların gerçekleştirildiği özel mekanlar oldu. Hem hanımefendileri, hem gençlerimizi hem de çocuklarımızı bu camilerden istifade ettirmek adına din görevlilerimize ve mahalle sakinlerimize önemli sorumluluk düşüyor. Hayat bulan bu caminin, sadece bir bina olmasından ziyade, mahallemize ruh veren bir eser haline dönüşmesi için, din görevlilerimize, çok değerli anne ve babalarımıza büyük görevler düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak caminin yapımında desteklerimiz oldu. Yıldırım Belediyemize, Belediye Başkanımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göndermek istiyorum. Geçmiş dönemlerde camilere çimento, bir traktör kum verdiler diye soruşturma geçiren belediye başkanlarımız vardı bizim. Şimdi böyle bir problem kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın yerel yönetim yasalarını düzenlemesinden sonra ibadethanelerin yapılması ile alakalı yerel yönetimler de destek ve katkı verebiliyorlar. Rabbim bizi camisiz, camilerimizi ezansız ve cemaatsiz bırakmasın. Camimizin yapımında emeği, desteği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Camilerin yapımının önemi kadar dolu bir şekilde ibadet edilen yerler olması gerektiğinin altını çizen AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, “Yapılan camilerimizi doldurmadığımız takdirde hiçbir mana ifade etmeyecek bir geleceğe doğru gideriz. Bu konuda en önemli vazife din görevlilerimize düşüyor. Bizim sosyal ilişkilerimiz, bağımızın güçlenmesi, kardeşliğimizin sürmesi için en önemli eserlerden biri camilerdir. Ramazan ayının başında açılışını yaptığımız caminin mahallemize, Yıldırım’a, Bursa’ya ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Cami bünyesinde taziye evi olmasının da önemli bir hizmet olduğunu işaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Yıldız, “Camimizin mahallemiz ve Yıldırım için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Camimiz bünyesinde taziye evini de yapılmış olması da çok önemli. Bu kutsal hizmetin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. Çocukların camiye alıştırılmasının ve sevdirilmesinin önemine vurgu yapan AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Sayılgan, “Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve hayırseverlerimiz olmak üzere, caminin yapımında desteği olan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı lütfen camiye alıştıralım. Yaşlı cemaatimiz çocuklar oyun oynadığında, ses yaptığında kızmasınlar. Çocuklarımıza camiyi sevdirelim. Camimiz mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından, Hazreti Ali Cami dualarla ibadete açıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.