Hava Durumu

İLÇE HASTANESİNDE TEKNOLOJİK AMELİYAT

Bursa Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen RIRS ameliyatı ile böbreğinde taş bulunan 5 hasta sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İLÇE HASTANESİNDE TEKNOLOJİK AMELİYAT
 Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde Op. Dr. Ömer Koraş, Op.Dr.Kalender Mengilli ve  Op.Dr.Süleyman Sıtkı Uraloğlu ekibi tarafından ilk kez uygulanan Flexible URS tekniğinin böbrek içerisinde bulunan taşın ilaç tedavisi, bol su içme, böbrek taşı kırma tedavisinin başarısız olduğu durumlarda uygulandığı ve böbrekteki taşların herhangi bir kesi olmaksızın lazer ile yok edilmesi olduğu belirtildi

Hastalarda böbrek taşı ameliyatı sonrasında herhangi bir kesi izi oluşmadığına dikkat çeken Op. Dr. Ömer Koraş, ‘’Çünkü bu ameliyat esnasında bir kesi yapılmıyor. Böbrek taşı olan uygun hastaların taş ameliyatı Fleksible URS aleti ile girilerek kapalı olarak yapılmaktadır. Bu yöntemle 5 hastamızı ameliyat ettik ve hastalarımızın durumları gayet iyi. Bu sayede vatandaşlarımız artık bu ameliyat için Bursa’ya gitmek zorunda kalmıyor” dedi.

Op.Dr.Koraş, "Fleksiblüreterorenoskop cihazı uç kısmı kıvrılabilir yapıda, genellikle 3-3,5 mm kalınlıkta, oldukça ince çapa sahip narin bir alettir. İnce yapısı sayesinde vücutta herhangi bir delik ya da kesi yapılmaksızın doğal idrar yollarından böbreğe kadar ilerlenmekte ve böbrek içerisindeki taşlar lazer teknolojisiyle ufak parçalara ayrılmaktadır. Ucu kıvrılabilen bir alet olduğu için böbreğin farklı bölgelerindeki taşlara ulaşma imkânı sağlar. Ayrıca flexiblüreterorenoskop, idrar yollarından olan kanamaların araştırılmasında, üreter veya böbrekte tümör şüphesinde olan hastalarda tanı koyma amacıyla da kullanılabilir. Ama günümüzde en yaygın ve başarılı kullanım alanının böbrek taşları olduğunu”  ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.