Hava Durumu

İnegöl'de tarım hamlesi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapımı süren Akıncılar Ürün Toplama Merkezi inşaatında sona gelindi. Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 aylık zaman diliminde merkezin faaliyete gireceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl'de tarım hamlesi
 Büyükşehir yasasının ardından kırsal mahallelere yönelik ciddi bir hizmet atağı başlatan ve adeta köyden mahalleye dönüşen bölgeleri yeniden dizayn eden İnegöl Belediyesi, her kırsal mahallenin kendi ihtiyacına yönelik eksiklerini gidermek üzere yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2016 yılı Aralık ayında temel atma töreni gerçekleştirilerek yapımına başlanan Akıncılar Mahallesi Ürün Toplama Merkezi inşaatında da sona gelindi. Bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu ile Fen İşleri yetkilileriyle birlikte son aşamaya gelinen merkezin inşaatında inceleme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 aylık zaman diliminde ürün toplama merkezinin hizmete gireceğini açıkladı.

Çevre düzenlemeleri ve son rötuşları yapılan ürün toplama merkezi inşaatında inceleme yapıp son durum hakkında bilgi alan Başkan Aktaş, “Kırsal kalkınma hedefiyle çıktığımız yolda bu hedefi destekleyecek hizmetlerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bugün de Akıncılar Mahallemizde yapımı süren Ürün Toplama Merkezimizin inşaat çalışmalarını ekibimizle birlikte incelemek üzer buradayız. Ürün toplama merkezinde artık son aşamaya geldik” dedi.

2014 yılındaki Büyükşehir yasasından sonra kırsal mahallelerin de artık belediyelerin sorumluluk alanı içerisine dahil edildiğini kaydeden Aktaş, “Tabi bunu desteklemek adına çok önemli çalışmalara imza attık bugüne kadar. Meyvecilikte çok iyi olan, tarımı çok iyi köylerimiz var bizim. Bunu desteklemek adına önemli faaliyetleri hayata geçirdik. BUSKİ marifetiyle sulama göletleri ve sulama sistemleriyle beraber, beraberinde Kayapınar ve Dipsizgöl’de ürün toplama merkezleri yapmıştık. Akabinde yine Büyükşehir marifetiyle Cerrah Mahallemizde ürün toplama merkezi bitirildi ve bugünlerde faaliyete geçecek. Yine şuanda Kurşunlu’da hali hazırda devam eden ürün toplama merkezimiz var ki o da artık son aşamalarda. Nasip olursa 1 aylık bir zaman dilimi içerisinde onu da hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.