Hava Durumu

İnegöl’de alt yapıya büyük yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün alt yapısının sil baştan yenileneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İnegöl’de alt yapıya büyük yatırım
 Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi ek hizmet binasında eski mesai arkadaşlarıyla bir araya geldi. Başkan Aktaş, yaklaşık 13,5 yıl ilçe meclisini yönettiği meclis salonundaki koltuğa bu kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak otururken, toplantıya İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Esen ile Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi bürokratları katıldı. Büyükşehir’in koordinatör belediye olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, kanunun verdiği yetkileri 17 ilçedeki vatandaşların refah seviyesini artırmak için kullanmak durumunda olduklarını kaydetti.
Alt yapı hamlesi
Toplantının basına kapalı bölümünde İnegöl ilçesinde devam eden ve 2018 yılında programa alınacak projeler masaya yatırıldı. Aktaş, uzun zamandır beklenen Avrupa Yatırım Bankası’ndan 150 milyon Euro’luk kredinin onaylandığını ve ocak ayında kredi sözleşmenin imzalanacağını vurguladı. Bu kredinin Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ilçelerinde alt yapı yatırımlarına harcanacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Takdir edersiniz ki çalışmalarımızın bir plan dahilinde olması lazım. Diğer mahallere zarar vermeden planlayarak iyi bir çalışma yapmamız lazım” dedi.
Hem ilçe belediye başkanlığı, hem de büyükşehir belediye başkanlığı ile masanın her iki tarafını da görme fırsatı bulduğunu ifade eden Başkan Aktaş, isteklerin sınırsız, ancak kaynakların kıt olduğunu, bunun için çalışmaların öncelik sırasına göre yapılacağını dile getirdi. Bugüne kadar yapılanlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Aktaş, “Eksik olmuştur, fazla olmuştur. Eskiyle uğraşacak değiliz. Biz daha yeni neler yapabiliriz onun derdi ve heyecanı içindeyiz. Büyükşehir’in bir takım sıkıntıları var, ancak inşallah güç birliği içinde bunları aşacağız. Benim isteğim; hayali projelerden ziyade sonuç odaklı olalım. Konuştuğumuz işleri bitirmeye çalışalım. Bir sürü şey konuşup az iş bitirmektense, az şey konuşalım ama sonuçlandıralım” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.