Hava Durumu

İstiklal Caddesi'nde patlama! Ölü ve yaralılar var

İstanbul’un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde patlama oldu. Patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi. RTÜK Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İstiklal Caddesi'nde patlama! Ölü ve yaralılar var
 İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi bu sabah bir patlamayla sarsıldı. 



HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Daha sonra hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiği belirtildi.

"NİŞANTAŞI'NDA PATLAMA OLDUĞU BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL"

Vasip Şahin, patlamanın ardından Nişantaşı'nda da bir saldırı gerçekleştiğine yönelik özellikle sosyal medyada yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

RTÜK Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanlığı, "İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04'de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir" açıklamasında bulundu.

Yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

Patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği alan güvenlik çemberi içine alındı.  Polis ekipleri, yayaların caddeye girişine izin vermedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.