Hava Durumu

İznik 15 Temmuz'un yıl dönümünde tek yürek oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İznik 15 Temmuz'un yıl dönümünde tek yürek oldu
 Demokrasi nöbeti, Eşrefzade Camii İmam Hatibi Recep Topçuoğlu, Osman Bostancı ve Cumali Baktemur tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, İznik Müftü Vekili Faruk Davarcı tarafından hatim duası gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İznik Belediyesi Mehter Takımı verdiği muhteşem konserle alanda bulunan kalabalığı coşturdu.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı konuşmada, “Tankın, tüfeğin, uçağın karşısında sadece ve sadece imanı ile, inancıyla, yüreğiyle 15 Temmuz darbe girişimini bozguna uğratan, günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayan, istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda kararlılığını ortaya koyan tüm yurttaşlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Medeniyetlerin başkenti İznik’ten gün iradeye sahip çıkma günüdür diyerek meydanları boş bırakmayan, terör örgütü hainlerini hezimete uğratan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın. Peygamber Efendimize komşu eylesin. Yaralılarımıza, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşları ile tarih yazan şehitlerimiz ve gazilerimizin kalplerimizdeki mümtaz yerleri daima muhafaza edilecektir. Artık her yıl 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü’nde kendilerini hasseten yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız" dedi.
Etkinlikte Ömer Halisdemir’i canlandırarak “30 Kuş” adlı şiiri İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Fatih Özdemir okurken, İznik Gençlik Meclisinden Mete Alp ise "15 Temmuz" şiirini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde konuşması da İznik Milli İrade Meydanı’nda canlı olarak izlendi. Saat 00.13’te ülke genelinde 90 bin camiden yükselen sela seslerinin ardından demokrasi nöbeti, sabah ezanına kadar devam etti. Alandaki vatandaşlara kurumlar ve esnaflar tarafından ikramlarda bulunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.