Hava Durumu

İznik Gölü’nde ölü su samuru kıyıya vurdu

Bir haftadır balık ölümlerinin devam ettiği İznik Gölü'nde kıyıya ölü su samuru vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İznik Gölü’nde ölü su samuru kıyıya vurdu
 Sabah saatlerinde kıyıya vuran su samuru ile karşılaşan Darka Tatil Köyü sakinleri, olayı jandarmaya bildirdi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.
İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, 24 kişiden oluşan bölüm öğrencileri ile birlikte İznik Gölünde araştırma yaptı. Albay, “İznik gölü ekolojik ve biyolojik olarak tehdit altında. Acil yönetim planının hayata geçirilmesi gerekiyor. Yoksa çok geç kalınacak. Başka İznik Gölü yok” dedi. 
İznik Kaymakamı Ali Hamza Pahlivan da, "Yaşananları yakından takip ediyoruz. Bir yandan da su ürünleri birimine numune aldırdık. Balıklardan da tahlile uygun canlı fakat hasta örneğinin arama çalışmaları başlatıldı" dedi.

Foto kapanlar ile izleniyorlar
Su samurları geçtiğimiz yıl İznik Gölü’nde ilk kez ortaya çıkmaya başladı. Dünya üzerinde geniş yayılış gösteren bir tür olmasına rağmen, popülasyonları gün geçtikçe azaldığı bilinen su samurları İznik Gölü’nde kurulan foto kapanlar ile takip ediliyor. Uluslararası Doğa Koruma Birliği, su samurlarını nesli tehdit altındaki türlerin kırmızı listesinde tutuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.