Hava Durumu

İznik’in deprem röntgeni çekilecek

Bursa'nın İznik ilçesinin deprem riski mercek altına alınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
İznik’in deprem röntgeni çekilecek
 İznik Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile deprem sırasında yerin davranış hareketleri ve beklenen yıkımın özellikleri önceden tespit edilecek. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülecek olan çalışmanın yardımcı kuruluşluğunu İznik Belediye Başkanlığı, araştırma yöneticiliğini Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, araştırma Doç.Dr. Nurdan Sayın yapacak. Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hasan Basri Öcalan da araştırma sırasında deprem tarihi ile ilgili çalışmaya destek vereceklerini bildirdi. 
Çalışmanın önemine işaret eden Başkan Osman Sargın, “İnşallah bugün İznik'imiz için güzel, ileriye dönük bir hizmetin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. İznik tarihî bir yer. Aynı zamanda Kuzey Anadolu deprem fayının üzerinde olan bir ilçe. Bugün 2000 yıla aşkın geçmişi olan tarihi eserlerimiz var. Muhtemel bir depremde bunların yıkılmasını önleyebilmek ve tedbir almamamız lazım. Bunun için değerli hocalarımızla İznik'te bir çalışma gerçekleştirerek deprem sırasındaki yıkımların belirlenmesi ve bunları asgari seviyeye indirmek için çalışma yapacağız. Bunun için de zemin etütlerinin yapılması lazım” dedi. 
Prof. Ahmet Ercan, yapılacak çalışmanın Türkiye de bir ilk olacağını dile getirdi. Ercan, böyle bir çalışmanın 600-700 milyon TL maliyetlerle gerçekleştiğini, İznik’te ücretsiz yapılacağını belirtti. 
2 hafta sonra başlanacak çalışmalar 12 aylık bir çalışma takviminin ardından yapılacak sunum programı ile anlatılacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.