Hava Durumu

'Karacabey Longoz Koşusu' başlıyor

İlçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin, ülkemiz ve dünya gündemine taşınması hedefiyle birçok başarılı çalışmayı hayata geçiren Karacabey Belediyesi, geleneksel hale gelen ‘Longoz Koşusu’nun 4.’sünü 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2019 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2019 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
'Karacabey Longoz Koşusu' başlıyor
Longoz ormanlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Longoz Koşusu, bu yıl da iki parkurdan oluşacak. Koşunun ilki profesyoneller için 15 kilometrelik, diğeri ise halk koşusu adıyla 4 kilometrelik parkur olacak. Maratona katılmak isteyenler longozkosusu.com adresi üzerinden kayıt olabiliyor ve siteden genel kurallar hakkında bilgi alabiliyor.

Giderek çığ gibi büyüyen bir koşu halini aldı
Koşu için geri sayım başlarken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özkan açıklamasında, “İlçemizin güzide değerlerinden biri olan Karacabey Longozu’na bir sporla dikkat çekmek istedik ve bu işe 4 yıl önce başladık. Longoz Maratonu giderek çığ gibi büyüyen bir koşu halini aldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularla renkli hale geliyoruz. 2 etaptan oluşan koşumuzun ilki profesyoneller için olurken diğeri halk koşusu olarak adlandırılıyor” dedi.


Maratonun tüm vatandaşların katılımına açık olduğunu ifade eden Özkan, şöyle devam etti: “Karacabey'e bağlı Yeniköy'de bulunan Longoz Ormanları'nda gerçekleştireceğimiz geleneksel Karacabey Longoz Maratonu'na, Bursa ile civar il ve ilçelerden yoğun bir katılım bekliyoruz. Tüm doğa tutkunlarını ilçemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bu yıl da maratonun oldukça güzel geçeceğine inanıyorum.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.