Hava Durumu

Karacabey’de FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı

Karacabey de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik 5 eve yapılan operasyonda 8 zanlı gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey’de FETÖ/PDY operasyonu: 8 gözaltı
 Karacabey’de polis tarafından 3’ü öğrenci evi olmak üzere 5 eve operasyon düzenlendi. Operasyonda Fetullah Gülen’in Karacabey kasası olarak bilinen E.T, yönetici İ.Ö, öğretmenler İ.E, A.İ, öğrenciler E.V, S.E, M.Ö. ve esnaf M.U. olmak üzere 8 zanlı, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, FETÖ elebaşısı Gülen’e ait kitap, dergi, gazete ve broşürlerden oluşan 11 çuval belge, Gülen’e ait konuşmaların yer aldığı bilgisayar, cep telefonu, flash bellek ve mp3 çalar ele geçirildi.
Karacabey’de 15 Temmuz’dan itibaren FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında hakim ve öğretmenlerin de bulunduğu 13 zanlı gözaltına alınmış oldu. Zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer gözaltına alınanların ise sorgusu devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.