Hava Durumu

Karacabey’de Kurulacak Türkiye’nin İlk Tarım AVM Projesine Yoğun İlgi

Verimli tarım arazileri ile Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alan Karacabey’de, bugünlerde Türkiye genelinde adından sıkça söz ettiren önemli bir projenin heyecanı yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey’de Kurulacak Türkiye’nin İlk Tarım AVM Projesine Yoğun İlgi
 Karacabey Belediyesi tarafından, ‘Nerede Tarım Orada Varım’ sloganıyla yola çıkılarak geliştirilen ve Karacabey-Bandırma yolu üzerinde kurulması planlanan Türkiye’nin ilk tarım AVM projesi, şimdiden tarım sektörünün en çok konuşulanları arasında yerini alırken, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklama ile projeyle ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek, projenin kamuoyunda da büyük yankı uyandırmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Ulusal basında da sıklıkla gündeme gelen ve Bandırma yolu üzerinde, 200 dönümlük bir araziye kurulması planlanan Tarım AVM’nin, Türkiye’de bu alanda ilk olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Başkan Ali Özkan, projenin tamamlanmasıyla birlikte, sadece bölgeye değil; tüm Türkiye’ye tarım alanında yeni bir cazibe noktası kazandırılacağını vurguladı.

 Tek Çatı Altında Bölgesel Pazarlara Hâkimiyet İmkânı

 Tarım AVM ile ilgili projenin tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan; “İlçemizin en önemli geçim kaynağı olan tarım faaliyetlerine destek için hayata geçirdiğimiz bu proje, Türkiye’de ilk olacak. Gübre, traktör, tarım ürünleri, zirai ilaçlar gibi ürün satan işyerlerinin ilçe içerisinden çıkartılarak, burada daha bölgesel bir pazara, tek çatı altından girmeleri sağlanmış olacak. Örnek vermek gerekirse, Tarım AVM projesinin tamamlanmasıyla birlikte, ulaşım şartları göz önüne alındığında İstanbul’da Kadıköy’deki bir manava Bayrampaşa’dan gitmek isteyen bir kişinin harcayacağı zamandan önce, Karacabey’den aynı ürünlerin ilgili bölgeye daha hızlı bir şekilde gönderilebilmesi mümkün hale gelecek. Ayrıca burada, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve Susurluk’u da kapsayacak şekilde, sektör temsilcilerini bir arada toplamayı amaçlıyoruz. Yıl boyunca bölgeye hizmet verecek Tarım AVM’nin içerisinde, aynı zamanda sosyal tesislerimiz de yer alacak. Keza Tarım Fuarı’nı da burada düzenleyeceğiz. Burasını yılın her dönemi yaşayan ve yüksek katma değer ortaya çıkaran bir konuma ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 Modern Hal Binası da Gün Sayıyor

 Öte yandan, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın tarım ile alakalı ikinci büyük projesi olan ‘Modern Hal Binası’ için de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anımsatan Başkan Özkan, Bursa - Karacabey yolu üzerinde, Bakırköy’de 48 bin 300 metrekarelik alanda kurulması planlanan hal binasının da Karacabey’e ayrı bir değer katacağını ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.