Hava Durumu

Karacabey’de ‘Zafer Bayramı’ Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos 1922'de, Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ olarak da bilinen ‘Büyük Taarruz'u anmak için bu yıl 94’üncüsü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm ülke genelinde olduğu gibi Karacabey’de de coşkulu törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey’de ‘Zafer Bayramı’ Coşkuyla Kutlandı
 Karacabey Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törenlere; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Garnizon Komutanı Prs. Yzb. Hayati Sarı, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katılırken, yapılan konuşmalarda toplumun tüm katmaları arasındaki birlik ve beraberlik ruhunun önemi ile birlikte, geçmişten bu yana söz konusu vatan olduğunda, milletin ortaya koyduğu kahramanlık destanlarına vurgu yapıldı.

 Törenler Yoğun İlgi Gördü

 Karacabey’de Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen anma törenlerinin ardından bir başka anlamlı etkinlik de balkan göçmenlerinin yoğun olduğu, Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirildi. BALKANTÜRKSİAD Derneği’nin katkıları ile Atatürk Büstü açılışı gerçekleştirilirken, törenlerde; Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa eski Vali Yardımcısı ve Nilüfer Belediyesi Başdanışmanı Vedat Müftüoğlu, BALKANTÜRKSİAD Derneği Başkanı Levent Bilek ve vatandaşlar hazır bulundu.

 

Milli Değerlere Bağlılık Vurgusu

 Açılışı gerçekleştirilen ‘Atatürk Büstü’nde, Atatürk’ün göçmen vatandaşlarımızın hislerini en güzel yansıtan sözlerinden biri olan “Muhacirler; kaybedilmiş toprakların, milli hatıralarıdır” sözü yer alırken, açılış konuşmalarında göçmen vatandaşlarımızın geçmişten bu yana milli ve manevi değerlere sağladığı katkılar da övgüyle dile getirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.