Hava Durumu

Karacabey’in Gurur Günü

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından Bursa çapında yapılan gerçekleştirilen, ‘Türkiye Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi’ konulu şiir, kompozisyon ve hikâye yarışmasında, Karacabey’den dört öğrenci dereceye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Karacabey’in Gurur Günü
 Geçtiğimiz yılki hain darbe girişimi sonrası, Türk milletinin verdiği üstün mücadelenin anlatıldığı, şehitlerin ve gazilerin anısına düzenlenen yarışma, Bursa çapında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Şiir, kompozisyon ve hikâye kategorilerinde düzenlenen yarışma sonucu, Karacabey’den dört öğrenci ilk 25’e girerek, Türk Dil ve Edebiyatı Derneği’ne değerlendirilmeye gitti.

 

Başarılı Öğrencilerden Başkan Özkan’a Ziyaret

 

Yarışmada; Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hikâye dalında Gizem Özdemir ile kompozisyon dalında ise Mekiye Elitaş ile ilk 25’e girerken, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Şahin Yılmaz ile Ulviye Matlı Fen Lisesi’nden Alper Ak, şiir kategorisinde ilk 25’e giren diğer isimler oldu.

 

Yarışmada derece elde öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Özel Kalem Müdürü Hikmet Ulga ve velileri ile birlikte, önceki gün Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret etti.

 

Milli İrade Zaferini Anlatan Eserlerinizle Bizleri Gururlandırdınız

 

Gerçekleşen ziyarette, günün anlam ve önemine değinen Başkan Özkan, “15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı, Türk milletinin topyekûn şekilde gösterdiği mücadele, bizim geleceğimiz için de son derece önem arz etmektedir. Orada yitirdiğimiz canlarımız, bugünlerimizin sebebi olmuşlardır. Sizler de bu milli irade zaferini anlatan eserlerinizle bizleri gururlandırdınız. Sizleri ayrıca tebrik ediyorum ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum’’ dedi.

 

Başkan Özkan konuşmasının ardından öğrencileri tek tek kutlayarak, kendilerini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.