Hava Durumu

Keles'te Ağaç Ve Gölet Tartışması...

Bursa’nın Keles ilçesinde gölet yapımı için çam ağaçlarının kesilmesi beraberinde çeşitli tartışmaları gündeme taşırken, 3 mahallede yapılacak sulu tarım sayesinde çok daha fazla meyve ağacının dikilerek bölgenin yeşilliğinden bir şey kaybetmeyeceği ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Keles'te Ağaç Ve Gölet Tartışması...
 Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te Kocayayla yakınlarında 100 yaşındaki 8 bin çam ağacı kesildi. İhalesi yapılan ve 14 milyon liraya mal olması beklenen 455 hektarlık alandaki göletin inşa edilmesiyle Keles İnegöl yolu da değişecek. Bu gölet sayesinde yaklaşık 4 bin 550 dekarlık alanda sulu tarıma geçilecek. Köylüler, göletin yapımını dört gözle beklerken, burada dikilecek meyve ağaçlarının bölgeyi daha da yeşillendireceği kaydediliyor.

Gölet sayesinde Yenice, Ertuğrulgazi ve Cuma Mahalleleri’nde kuruyan alanlar suyla buluşacak ve yeni fidanlar dikilecek. Bu müjdeyi alan çiftçiler sulu tarıma geçeceklerini belirterek, "Keles’in yüzde 57’si ormanlık alan. Burada kesilen ağaçların yerine Vegabet kurak olan arazilerimizde meyve ağaçları dikeceğiz 80-100 kat daha yeşillik oluşacak. Bizler sulu tarım ile hem ülke ekonomisine hem de doğaya katkıda bulunacağız.”dediler.
MİLLETVEKİLİ AĞAÇ KESİMLERİNİ GÖRÜNTÜLEDİ
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bölgede ağaç kesimini yerinde görüntüledi. Gölete karşı olmadıklarını ancak ağaçların kesilmesine de anlam veremediklerini kaydeden Kayışoğlu, "Kocayayla gibi Bursalıların soluk borusu olan bir yaylayı gölet yapacağız" diye yok etmeye kalktığınızda ortaya çıkan sonuç çok kötü. Kaldı ki; Kocayayla’ya yapılacak gölet, ne işe yarayacak? Kelesliler bile bilmiyor. Sulama ise neresi sulanacak? Keles Göleti var, Baraklı Göleti var, Gököz Göleti var. 12 bin metreküp çam ağacının kesileceği belirtiliyor. Bu kaç bin ağaç eder? Binlerce çam ağacının yok edileceği göletin etrafında tam üç büyük gölet var. Keles’in içme suyu sorunu da yok. O halde bu gölet ne için yapılıyor” diye konuştu.
Kayışoğlu, Keles’teki ağaç katliamını Meclis’e de taşıyacağını da sözlerine ekledi


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.