Hava Durumu

‘Longoz Maratonu’ için geri sayım başladı

Karacabey ilçesinde 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘Longoz Maratonu’ için geri sayım başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘Longoz Maratonu’ için geri sayım başladı
 25 Eylül tarihinde dünyada eşine az rastlanan Karacabey Longoz Ormanları’nda yapılacak 21 kilometrelik maratonda 800’den fazla sporcu mücadele edecek. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin her yönüyle çağ atladığını vurgulayarak, geleneksel hale getirilmesi planlanan “Longoz Maratonu”nun bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehitleri için gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başkan Ali Özkan, “Sadece futbola önem veren değil, basketbol, voleybol, yüzme ve tenis branşlarına da ağırlık veren bir alt yapı kurduk. İlçemizde 7’den 70’e spora olan ilgiliyi artırmak için çalışmalarımız sürüyor. İlçemizde lisanslı sporcu sayımız son yıllarda büyük bir artış göstererek, 6 bini aştı. Bursa’nın öne çıkan ilçelerinden biri olduk” dedi.

Longoz Ormanı 15 Temmuz Şehitleri Yarı Maratonu hakkında da bilgi veren Başkan Ali Özkan, doğal ortamda, yaban atlarının ve el değmemiş yeşilliğin içerisinde yapılacak ilk yarış olmasından dolayı, bu koşuyu hem sporcular açısından, hem de ilçenin tanıtımı adına oldukça önemli bir organizasyon olarak gördüklerini söyledi. Ali Özkan, “Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Karacabey Longozu Maraton’unda geçtiğimiz günlerde sona eren Rio Olimpiyatları’nda ülkemizin en ünlü atletlerinin de yer aldığı yaklaşık 800 atlet demokrasi şehitleri için koşacak. 21 kilometrelik yarı maraton, dünyada eşine az rastlanan ve Subasar ormanları olarak da bilinen Karacabey’deki longoz ormanlarında gerçekleştirilecek. Karacabey Longoz Ormanları, Türkiye’de bulunan 4 longoz ormanından birisi” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.