Hava Durumu

Mantolama cinayetinin sanığına 8 yıl hapis cezası

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde mantolama yüzünden aparman yöneticisini öldüren emekli polis 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mantolama cinayetinin sanığına 8 yıl hapis cezası

Geçtiğimiz kasım ayında Orhangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda 59 yaşındaki Abdül Onaran ile apartman yöneticisini Bayram Tiryaki (69) arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine emekli polis beylik silahıyla apartman yöneticisi Tiryaki'ye ateş etti. Bacağından yaralanan Tirkayik, hayatını kaybederken, şüpheli olayın ardından tutuklandı.

Sanık hakkında Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Davada daha önceki ifadesini tekrarlayan sanık, "Olay günü mantolama ölçüsü yapılacaktı. Bayram Tiryaki, önümüzden selam vermeden geçti. Bende, 'niye selam vermiyorsun' dedim. Bayram; bunun üzerine, 'ben adama selam veririm. Sen kimsin' diyerek bağırıp çağırmaya başladı. Bana küfürler etti. Aramızda itiş kakış olunca bizi ayırdılar. İkinci saldırısında pantolonumun kemeri aşağıya düşmüştü. Düşecek olan tabancayı elime aldım. Ben tekrardan cebime koyacakken, Bayram bana saldırdı ve silah yere düşmeden patladı. Bayram'a, 'beğendin mi yaptığını, beni de kendini de yaktın' dedim. Belime tabancayı koyup, kendimi vuruldum mu diye kontrol ettim. Tabanca polis beylik silahımdır" dedi.

Sanık son sözünde ise, "Beraatımı isterdim. Ancak tahliye olursam sevinirim" diye konuştu.



8 yıl 9 ay hapis cezası

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından 'kasten yaralama sonucu ölüme sebep olma' suçundan 14 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra olayın meydana gelmesinde maktul tarafından meydana getirilen hiddetin etkisi olduğu sebebiyle cezada indirime giderek 10 yıl 6 aya, ardından 8 yıl 9 aya indirdi. Mahkeme heyeti, sanığın tabanca bulundurma suçundan beraatına, tutukluluğunun ise devamına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.