Hava Durumu

MAVİ TUR İSKELEYE DEMİR ATTI

İznik Göl’ünü turizmini canlandıracak olan “Mavi Tur” için alınan “Akşemsettin Gemisi” kendisine sığınacak liman arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MAVİ TUR İSKELEYE DEMİR ATTI
 Haziran 2015 yılında Orhangazi ve İznik İskeleleri arasında 3 saat süren turlarla seferler düzenleyen 155 koltuk kapasiteli, 2 milyon liralık gemi ilgisizlikten dolayı, demirlediği iskeleden çıkamıyor. Göl turizmini ve İznik ilçesinin tanıtımında önemli bir rol üstleneceği düşünülen ve kişi başı 7 lira olan “Mavi Tur” artık tura çıkamıyor. 2 ilçenin vizyon projesi, BURULAŞ’ın işletme hatasından dolayı atıl duruma düştü.

BİZİ DİNLEYECEKTİR

Konuyla ilgili siyasetçilerden de tepkiler gecikmedi.  DP İznik ilçe başkanı Göksal Güneş; “ Öncelikle yeni göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibine hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. BURULAŞ tarafından ilçeye ekonomik katkı sağlaması için indirilen Akşemsettin Gemisi, ilk birkaç üzerine düşen görev olan tanıtımda ilçemize katkı sağladı. Toplamda 11 personelin çalıştığı Gemi işletme hataları yüzünden şuan da çalışmıyor. İlçe dışından gelen turistler de, yerlisi bile ilgi göstermiyor. 5 bin yıllık bir tarihi kültüre sahip olan ilçemiz, Hıristiyan’ların Haç ibadetini yaptığı bir yer iken, tarihi mekanlarındaki restorasyonlarda ki, yapısal hatalardan dolayı bu ticaret de sonlandı. Müze desen 10 yıldır kendisine dokunacak bir el bekliyor. Yeni başkanımızdan İznik ve dinamikleri ile bir araya gelerek, ilçenin vizyonunu değiştirecek projelerde bir heyet kurarak, ortak akılda buluşmayı öneriyorum. Vatandaşla olan diyoloğu güzel olan, her kesimle istişare etmeyi seven sayın başkan Alinur Aktaş’ın en kısa zamanda ilçemizin sorunları ile ilgileneceğini düşünüyorum.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.