Hava Durumu

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu: "Gemlik'ten kokular geliyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, deprem riski bulunan Gemlik ilçesinin Kanun Hükmünde Kararname ile taşınması konusunda bazı endişeleri olduğunu belirterek, Gemlik'in taşınmasıyla boşaltılan yerin liman, antrepo veya rafineri olup olmayacağını sordu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MHP İl Başkanı Tevfik Topçu: "Gemlik'ten kokular geliyor"
 Topçu, imara açılacak olan Yeni Gemlik'in kurulacağı bölgede ya da riskli alan ilan edilen mevcut bölgede düşük bedelle yer toplayan partili yada belediye görevlisi olup olmadığının da araştırılmasını istedi. 

Gemlik'in kötü zemin ve depreme karşı alınacak tedbir sebebiyle taşınmasının insani bir gerekçe olabileceğini ifade eden Topçu, "Bu gerekçe her ne kadar kulağa hoş gelen, gayet insani bir gerekçe olsa da,
Yalova, Gölcük ve Düzce depremleri henüz hafızalarımızda taze iken, buralarda neden böyle bir karar alınmadığı soruları da kafamızın içinde dolaşmıyor değil. Yıllar önce, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde ABD’li bir şehir plancısının, Bursa’ya gelerek uluslararası bir liman ve antrepolar yapılması için Gemlik’i işaret etmesi üzerine ilçede arazi ve emlak fiyatları hızla yükselmiş ve arazi simsarlarının eline geçmeye başlamıştır. Yine 2012 yılında Recep Altepe’nin, Bursa’nın ürettiği katma değere karşılık genel bütçeden yeterli payı alamadığını, Gemlik bölgesine bir rafineri kurulması halinde Bursa’ya önemli gelir olacağını açıklaması fitili daha çok ateşlemiştir. İstanbul’un, niteliksiz ve kirli sanayiden kurtulup, bunları civar illere gönderme ve Türkiye’nin finans merkezi olma iddiası da tüm bu hareketliliği doğrulamaktadır" dedi.
Bir takım sorulara cevap beklediklerini kaydeden Topçu, "Cevabını beklediğimiz sorular şunlardır: Taşınma konusunda samimi misiniz? Taşınma işlemini ne kadar bir sürede tamamlamayı düşünüyorsunuz. İnsanları depremle korkutup, arazi ve mülklerine el koyma yerine, gönüllülük esasına göre sadece çürük binalar için yerinde dönüşümü neden düşünmüyorsunuz? İlçe merkezindeki esnafın ticari kayıplarını yeni kuracağınızı ifade ettiğiniz Yeni Gemlik’te telafi edebilecek misiniz? KHK’dan sonra, bankaların Gemlikli vatandaşların konut finansmanı talebine olumlu cevap vermemeye başlaması durumunda, emlak ve inşaat sektöründeki ticari kaybı ortadan nasıl kaldıracaksınız? Yüz binlik planları niye paylaşmıyorsunuz? İstimlak edeceğiniz bölgeleri ileride imar durumunu değiştirerek kullanıma açmayacağınız konusunda nasıl bir teminat vereceksiniz? Bölgede liman, antrepo veya rafineri hazırlıkları var mıdır? En önemlisi de; Partililerinizde veya yakınlarınızdan, riskli alan ilan edilen bölgede ya da imara açılacak bölgede düşük bedellere yer toplayanlar var mıdır? Konunun yakından takipçisi olacağımızı Bursa ve Gemlik kamuoyuna saygıyla duyururuz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.