Hava Durumu

Mudanya demokrasi nöbetine sahip çıktı

15 Temmuz destanı ve demokrasi şehitlerini anma programında Mudanyalılar çocukları ile birlikte alanları doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mudanya demokrasi nöbetine sahip çıktı
 Mudanya protokolünün tamamının katılım gösterdiği programda, akşam saat 21.30'da İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Mudanyalılar, burada çalan marşlara eşlik edip, ellerindeki bayrakları sallayarak çeşitli sloganlar attılar. Alana kurulan platforma ilk olarak Mudanya İlçe Müftüsü E. Mehmet Soylu çıktı. Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti.
Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, yaptığı konuşmada Mudanyalıların davalarına sahip çıkmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Türk halkının vatanı uğruna gözlerini kırpmadan silahların karşısında durmasının vatanı, milleti uğruna dün Çanakkale’de olduğu gibi bu gün de yarında gözünü kırpmadan ölümü göze alacağını gösterdiğini ifade etti. Sözer, bu davanın suçlular cezalarını almadan bitmeyeceğinin altını çizdi. 
Platform üzerine kurulan darağacında FETÖ terör örgütü elebaşısı Gülen’in mankeni asılırken, alandaki vatandaşlar "İdam idam" sloganları attılar. Konuşmaların ardından mehteran eşliğinde kortej oluşturan kalabalık, Mütareke Meydanı'na kadar yürüyerek, salavat ve tekbirler getirdiler. Mehteran eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüyen kortej, burada demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti. Bütün Türkiye’de olduğu gibi saat 00.13 te camilerden salalar okunarak şehitler yad edildi. Demokrasi nöbeti sabah namazı sonrası sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.