Hava Durumu

Muhteşem fetih şöleni

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nce bu yıl İkincisi düzenlenen Kadim Şehir İznik’in Fetih Şöleninin 685.Yıldönümü etkinlikleri birbirinden güzel gösterilere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Muhteşem fetih şöleni

Osmangazi'nin oğlu Orhangazi İznik'i  2 Mart 1331 yılında  fethedişi İznik Yenişehir kapı'da fetih selasının verilmesinin ardından 20 kişilik Atlı Birlikler eşliğinde şehre giriş sahnelendi. Protokol üyeleri, Diriliş Ertuğrul dizi temsilcileri, Atlı Birlikler, İznik Mehteran Takımı, Folklor Ekipleri, Okçu Birlikler, İznik halkı ile birlikte Belediye Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleşti.

 

Medeniyetler Başkenti, Alimler şehri, Altın şehir İznik Fethinin 685.yıldönümü şöleninde konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın " İznik, Osmanlı Devleti için Beylikten İmparatorluğa giden yolda çok büyük bir mihenk taşıdır.  İznik; Osman Gazi’nin rüyası, Şeyh Edebali’nin duasıdır. İznik;  Cihan Devleti’nin temelidir. İznik; Peygamber Efendimizin övgüsüne mahzar olabilmek için İstanbul’un fethine baş koyan İslam Ordularının bu yoldaki ilk adımı olmuştur. İslam Orduları İstanbul’un yolunun İznik’ten geçtiğini bilerek ilk hamleyi hep İznik’e yapmıştır.  İznik; Osmanlı Devletine ecdadı Selçuklulardan kalan mirastır.Bu duygu ve düşünceler ile şehrimizin Osmanlı Devleti tarafından Fethinin 685’inci yıl Bets10 dönümünü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ve sizleri Allah’a emanet ediyorum" ifadeleri kullandı.

‘DİRİLİŞ’EKİBİNE YOĞUN İLGİ

Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncularına İznik'liler hayranlıklarını gizleyemedi. Adeta resim çekinmek için birbirleri yarışan İznik'liler diziyi çok sevdiklerini ve her haftayı diziyi izlemek için iple çektiklerini belirttiler.Diriliş Ertuğrul oyuncuları Osman Soykut (İbn-ül Arabi) konuşmasında “Merhaba İznik halkı.Bizleri öyle güzel sevgi ile karşıladınız ki gözlerimiz doldu.Bizlerde sizleri çok sevdik.Sizlerle böyle güzel ve anlamlı günü paylaştığımız içinde çok mutlu olduk.İznik öyle bir yer ki, her karışı ayrı bir tarih.Ve tarihte de çok önemli bir rolü var.Britinya, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nin başkentliğini yapan kadim başkent İznik. Böylesine anlamlı bir günde böylesine anlamlı bir şehirde bulunmaktan büyük sevinç duyuyorum.Hepinizi saygıyla selamlıyor, hayırlı günler diliyorum” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.