Hava Durumu

Mustafakemalpaşa Çiçek Açtı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin yaptığı çevre ve peyzaj düzenlemeleri baharın gelmesiyle birlikte meyvelerini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mustafakemalpaşa Çiçek Açtı
 Park, bahçe, kavşak ve refüjlere ekilen 223 bin adet mevsimlik çiçeğin açmasıyla birlikte ilçe rengarenk bir görünüme kavuştu. Menekşe, lale ve sümbüllerin oluşturduğu renk armonisinin yanı sıra Türk bayrağı motifli peyzaj düzenlemeleri ilgi çekiyor.
Mustafakemalpaşa’nın iklim ve toprağına uygun çiçek ve bitki çeşitlerini Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün seralarında yetiştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Youwin Sadi Kurtulan, 2016 yılı içinde 153 bin adet hercai menekşe, 55 bin adet lale ve 15 bin adet sümbül olmak üzere toplam 223 bin adet kış mevsimi çiçeğinin ekildiğini belirtti.
Kurtulan, "Bu yıl çevre düzenlemelerinin kapsamını genişlettik. 30 bin adet bitki çeşidinin bulunduğu Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı’nda üretim kapasitesi ve çeşitlilik her geçen gün artıyor. 259 bin metrekarelik yeşil alan ve 138 bin metrekarelik çim alanının bakımı yapıldı. Cumhuriyet Bulvarı’ndaki 9 bin metrekarelik refüj alan yeniden çimlendirildi. Bununla birlikte park ve yeşil alanlar tel çit ve kafes teli ile koruma altına alındı. Zararlı otlarla mücadele kapsamında zirai ilaçlama çalışmaları ise devam ediyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.