Hava Durumu

MYO’lu öğrencilere müjde!

İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün başlattığı İşbaşı Eğitim Programları uygulaması kapsamında fakülte ve meslek yüksekokul öğrencilerinin iş deneyimi kazanma sıkıntısı Uludağ Üniversitesi’nde çözüme kavuşturuluyor. UÜ ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sayesinde artık staj yapmak için İŞKUR’a başvuran tüm UÜ öğrencileri iş deneyimi kazanma fırsatı bulurken maaşlı ve sigortalı işlere sokulacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
MYO’lu öğrencilere müjde!

İki yıl boyunca geçerli olacak protokol sayesinde UÜ fakülte ve yükseköğretim öğrencilerinin istenilen düzeyde mesleki tecrübe kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında ilk adım atıldı ve meslek yüksekokulu yöneticilerinin katıldığı toplantıda uygulanması gereken yöntemler İŞKUR yöneticileri tarafından aktarıldı. UÜ Rektörlük Binası A Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya UÜ Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Okan Kula, yüksekokul müdür ve idarecileri katıldı.

MESLEKİ TECRÜBE HEM DE ÜCRET İMKÂNI

Protokolün Uludağ Üniversitesi’nin bünyesinde eğitim veren meslek yüksekokullarındaki tüm öğrencileri yakından ilgilendirdiğinin altını çizen MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, “Protokol öğrencilerimize sadece ücretli meslek elde imkânları tanımıyor. Aynı zamanda stajlarını da yapmalarına fırsat veriyor. Protokolden yararlanacak Holiganbet öğrencilerimize yılda 160 gün, net asgari ücret ve sağlık sigortası dâhil olacak şekilde staj yapma ve meslek öğrenme fırsatı sunulacak. Biz bu konuya ve böyle işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Sayı açısından bir limit yok. İŞKUR tarafından kurulan kariyer merkezleri öğrencilerimizin irtibat noktası olacak. Bir firmada çalışabilecek öğrenci sayısı firma çalışanlarının yüzde 10’unu geçemeyecek. Firma açısından en ufak bir maddi yükümlülük getirmeyecek. Öğrenci açısından da kendisini firmaya gösterme fırsatı doğacak. Böylece öğrencilerimizin tecrübesiz yetişmesinin önüne geçebileceğiz” dedi.

HER ÖĞRENCİ FAYDALANABİLİR

Program hakkında katılımcı yöneticilere bilgi veren İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Okan Kula ise proje sayesinde işverenlerin ihtiyaç duyduğu elemanları kendi bünyelerinde ve masrafız yetiştirebildiklerini vurguladı. Tüm giderlerin 6 ay boyunca devlet tarafından finanse edildiğinin altını çizen Danışman Okan Kula, “6 ay boyunca İŞKUR, işçi ve işverenin giderlerini karşılıyor. Kontenjan oranı yüzde 10 olarak sınırlandırıldı. Sigortalı iki kişi çalıştıran bir kurumun üçüncü işçi giderlerini İŞKUR karşılıyor. İşveren de 6 ay süre boyunca aldığı çalışanı istediği gibi işten çıkaramıyor. Bu yöntem ile de işbaşı eğitim programıyla işe giren arkadaşımız süre bittiğinde boş yere işsiz kalmamış oluyor. Protokol sayesinde de öğrencilerimiz işbaşı yapacakları firmalarda günde en az 5 saat, haftada ise en fazla 45 saat çalışabilecekler. Alacağı ücret de attığı imza karşılığı, asgari ücret üzerinden hesaplanarak ödenebilecek” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.