Hava Durumu

Nilüfer'den İstanbul'a Edebiyat Köprüsü

Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nin Bursa programı, Nilüfer Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirildi. Festival kapsamında akademisyen ve yazarların katılımıyla Bursa'nın, İstanbul edebiyatındaki etkisi konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Nilüfer'den İstanbul'a Edebiyat Köprüsü
Maltepe Üniversitesi ile Roman Kahramanları dergisi iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali”nin Bursa programına, Nilüfer Belediyesi ev sahipliği yaptı. 10 Nisan'da İstanbul Maltepe Üniversitesi'nde başlayan festivalin son oturumu Bursa'da Konak Kültürevi'nde gerçekleştirildi.

Bursa programı, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali Genel Koordinatörü Ömer Asan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Nilüfer Belediyesi olarak festivale ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyleyen Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer'den İstanbul'a edebiyat köprüsü kurulduğunu belirtti. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali Genel Koordinatörü Ömer Asan da Bursa'nın İstanbul edebiyatındaki etkisine vurgu yaptı. Asan, Nilüfer Belediyesi'ne de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Festivalin Bursa programının ilk oturumu Hacı Tonak'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda Hacı Tonak,'İstanbul'u taşrasından etkileyen şehir: Bursa' başlığıyla görüşlerini katılımcılarla paylaşırken, Eirini Kalogeropoulou Yalçın 'Ayvalıklı Fotis Kontoloğlu ve 20. yüzyılın başlarında Bursa Rumlarının İstanbul ile ilişkileri' Mojdeh Olfat, 'İran edebiyatında İstanbul', Necmi Gürsakal da 'Biz ayrılamayız minör İstanbul-Bursa' üzerine konuştu. Moderatörlüğünü İbrahim Dizman'ın üstlendiği ikinci oturumda da Feridun Andaç 'Bir denizin iki kıyısında' , İbrahim Dizman 'İstanbullu Halide Edib'in Roman Kahramanları kim adına konuşuyor', Adnan Tekşen 'Soğuk savaşın son döneminde İstanbul'da edebiyat ortamı' ve Dilan Deniz de 'Bursalı'nın kahvehanesi ve eski bir İstanbul'u temaşa etmek' konulu söyleşi gerçekleştirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.