Hava Durumu

Önce kentler, sonra okullar kardeş oldu

Türkiye ile Bulgaristan arasında başlayan dostluk rüzgarlarına Osmanlı Başkenti ile Bulgaristan Krallığının başkenti Veliko Turnova arasında gerçekleşen Kardeşşehir anlaşmasına, ortaokullar arasında da yeni bir anlaşma ile imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Önce kentler, sonra okullar kardeş oldu

Yeşil Bursam Derneği’nin uyguladığı Avrupa’da Genç Girişimciler projesi kapsamında Bulgaristan ile Türkiye arasında “iki başkent birleşiyor” başlığı altında başlayan iyi niyet ilişkilerine, Bursa Sentez Ortaokulu ile Veliko Turnova Dimitri Blagoev orta okulunun kardeşlik anlaşması damga vurdu.

 

Türkiye ile Bulgaristan arasında başlayan dostluk ve kardeşlik anlaşmalarına iki ayrı eğitim kurumlarının başlattıkları kardeşlik anlaşması damga vurdu.

Yeşil Bursam Derneği tarafından uluslar arası olarak düzenlenen ve Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenen  “Avrupa’da Genç Girişimciler” isimli proje kapsamında, Bulgaristan’ın Veliko Turnova kenti ile Bursa iki, belediye arasında alınan kararlar doğrultusunda kardeş şehir oldu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, iki ülke arasında var olan dostluk, akrabalık ve kardeşlik ilişkilerinin “iki başkent birleşiyor” düşüncesiyle başlatılan kardeşlik anlaşmasının imzalanmasıyla pekiştirildiğini söyledi. Karadağ, Bulgaristan’ın Kuzey kesiminde yer alan Taraftarium ve çoğunluğunu Bulgar kökenli vatandaşların oluşturduğu ve Bulgaristan Krallığının da başkentliğini yapan Veliko Turnova ile Osmanlı İmparatorluğunun başkenti Bursa arasında pek çok benzerlik bulunduğunu açıkladı. Karadağ, bu çerçevede yapılan çalışmaların devam ettiğini ve Bursa Nilüfer’de bulunan Özel Sentez Ortaokulu ile Bulgaristan Veliko Turnova’da bulunan Dimitri Blagoev Ortaokulunda aynı düşünce ile kardeş okul olduklarını ifade etti.

Veliko Turnova Belediye Başkanvekili Vania Pavlova’nın başkanlığında Bursa’ya gelen heyet, Nilüfer Sentez Ortaokulunda kardeşlik anlaşmasına imza attı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Nilüfer ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de katıldı. Sentez Ortaokulu Müdürü Tuncer Serol ile Dimitri Dlagoev Ortaokulu Müdürü Nadya Vladimitrova kardeşlik protokolü ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da pekiştiğini söylediler.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, törende yaptığı konuşmasında, “çocuklarımızın yaydığı ışık, iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik barış ve kültürel bağlarımızı güçlendirsin” dedi.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan ile Türkiye arasında aile bağları, akrabalık bağları bulunduğunu bu anlaşma ile de eğitim bağının kurulduğuna dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.