Hava Durumu

Orhangazi’de 18 mahalleye kadastro müjdesi

BURSA Kadastro İl Müdürlüğü Orhangazi’de 18 mahallede kadastro güncelleme çalışmalarına başlıyor. Yıllardır kadastro bekleyen Orhangazi bölgesinde kadastro çalışmaları hafta sonu itibarı ile Yeniköy’de başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2019 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Orhangazi’de 18 mahalleye kadastro müjdesi
 Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde beklenen kadastro çalışmaları nihayet başladı. Bursa Kadastro İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan kadastro çalışmaları Orhangazi, Gemlik, Kestel, Gürsu ilçelerine bağlı mahallelerde kadastro Güncelleme çalışmalarına başladı.


ORHANGAZİ’DE 18 MAHALLEDE ÇALIŞMA YAPILACAK



Kadastro İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kadastro çalışmalarında Orhangazi’ye bağlı 18 mahallede kadastro güncelleme çalışması yapılacak. Bursa Kadastro İl Müdürlüğü adı geçen 18 mahalle muhtarına gönderdiği yazıda ise kadastro güncelleme alanı sınırı içinde olan taşınmaz malı bulunan kişi veya temsilcilerin kadastro teknisyenliğince yapılacak ada veya mevki ilanında belirtilen gün ve saatte taşınmaz mallarının başında olması istendi. Taşınmaz malının başında hazır bulunmayanların yokluklarında işlem yapılacağı, tahdit ve tespitlere kadastro güncelleme ekibinin kadastro güncelleme alanındaki görevinin sona erdiği tarihe kadar yapılacak itirazların bu süre içinde belgeleri ile itiraz edebilecekleri ve sürenin kısıtlı olacağının belirtildiği açıklamada bu tarihlerden sonra yapılacak olan itirazların güncelleme sonuçlarının gösterildiği 30 günlük ilan süresi içinde kadastro mahkemesine dava açmak suretiyle yapılabileceği belirtildi.



HANGİ MAHALLELERDE KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK?



Öte yandan Kadastro İl Müdürlüğü’nce yapılacak olan kadastro çalışmalarında Orhangazi’ye bağlı hangi mahallelerde güncelleme yapılacağı da açıklandı. Buna göre kadastro güncelleme çalışmaları; Dutluca, Gölyaka, gürle, Keramet, Yeniköy, Yeni Sölöz, Akharem, Bayırköy, Çeltikçi, Fındıklı, Gemiç, Hamzalı, Karsak, Narlıca, Ortaköy, Yeni Gürle, Arapzade ve Hürriyet Mahallelerinde yapılacak. Öte yandan kadastro güncelleme çalışmaları hafta sonu itibarı ile Yeniköy mahallesinde başladı.  


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.