Hava Durumu

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İZNİK’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü vasıtasıyla inşa edeceği İznik Barajı ile ilçenin kaderini değiştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI  İZNİK’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK…
 İznik’in 14 km kuzeyinde Karadere üzerinde inşa edilecek baraj ile hem münbit topraklar suya kavuşacak, hem elektrik enerjisi üretilecek hem de ilçe ve yakın çevresine uzun vadeli içme suyu temin edilecek.

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kazmanın vurulacağı İznik Barajı ile 61 bin dekar zirai arazi basınçlı borulu sulama şebekesiyle suya kavuşturulacak. Proje ile İznik ilçesi ve yakın çevresinin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak. Ayrıca 1,5 metre çapındaki cebri boru ile derivasyon tüneli çıkışında yer alacak 4 megawatt kurulu güce sahip santral ile 9 milyon 480 bin kiloWatt.saat elektrik enerjisi üretilecek.

Önyüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan İznik Barajı temelden 105,9 metre yüksekliğe sahip olacak. 3,8 milyon metreküp gövde hacmi bulunacak barajda 36,78 milyon metreküp su depolanabilecek.

İznik’in Kaderini Değiştirecek Baraj 2020 Yılında Tamamlanacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tesis edecekleri baraj ile İznik’in kaderini değiştireceklerini belirterek şunları söyledi:

“İznik’te öyle bir baraj inşa edeceğiz ki bu barajla hem 2070 yılına kadar oluşacak içme suyu ihtiyacını karşılayacağız, hem 61 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturarak çiftçilerimize yıllık  
46 milyon TL gelir artışı sağlayacağız, hem de elektrik enerjisi üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Yakın zamanda inşaatına başlayacağımız bu barajı 2020 yılında tamamlamayı planlıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.