Hava Durumu

OSB'ler İnegöl'de Masaya Yatırıldı

Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) bu ayki toplantısına İnegöl ev sahipliği yaptı. Her ay bir ilde yapılan OSBÜK toplantısı ilk kez bir ilçede gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
OSB'ler İnegöl'de Masaya Yatırıldı
 Toplantının basına açık bölümünde konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Aylık yönetim kurulu toplantılarımızı her ay farklı bir ilde yapıyoruz. O bölgedeki OSB başkanlarını bir araya getirerek meseleleri dinliyoruz. Elimizden geldiği kadar bunları çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Daha önce OSB bölgelerinde fabrika inşaat alanı toplam alanın yüzde 55’ini kapsıyordu. Büyük olan kısmı da kalıyordu. Biz buna itiraz ettik. İnşaat alanının yüzde 70’e çıkarılmasını sağladık. Yapı denetim mevzuu var. OSB’lerde fabrikaların hepsi standart yapılar. Bir sanayici fabrikayı kurup daha işe başlamadan şu parası, bu parası denerek neredeyse 1 milyon liraya yakın para isteniyordu. Bu meseleyi bakanlığa ilettik. Yüzde 75’lik orandan sanayiciler muaf edildi. Emlak vergisini de bir yere kadar çekmeyi düşünüyorduk. Fakat bakanımız değişti. Yeni bir hükümet kuruldu. Rayiç bedeli ödemelerinin kontrol altına alınması ile alakalı çalışma yapacağız” dedi.

Türkiye’de 1970’li yıllardan itibaren organize sanayi bölgelerinin kurulmaya başladığını aktaran Nakıboğlu, “Şu anda Türkiye’nin çoğu bölgesinde organizeler var. 50 bin sanayi tesisinde 1 milyon 700 bin kişi istihdam ediliyor. Sadece Gaziantep’in sanayi alanı 43 milyon metrekare. Gaziantep’in ihracatı yıllık 6 milyar dolar civarında. Okul projelerine de imza atıyoruz. 17 sanayi bölgesinde okullar yaptık. 60 tane okulun inşaat çalışmaları devam ediyor. Eğitimle alakalı yaptığımız projelerimizi YÖK incelemeye de aldı. Bize ev sahipliği yapan İnegöl OSB Başkanımız Zeki Şahin ve sizlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, toplantıya katılan İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin’e teşekkür plaketi takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.