Hava Durumu

Sargın: "İznik Gölü'ndeki balık ölümleri kirlilikten değil, konulan tuzaklardan kaynaklı"

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Gölü’nde son zamanlarda görülen balık ölümlerinin kirlilikten değil, göle koyulan tuzaklardan kaynaklandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Sargın: "İznik Gölü'ndeki balık ölümleri kirlilikten değil, konulan tuzaklardan kaynaklı"
 Son zamanlarda İznik Sahilinde görülen ölü balıklar ile ilgili birçok iddianın ortaya atılmasının ardından İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’da İznik Sahil Kumbaşı mevkisinde incelemelerde bulundu. Sargın yapılan son analizlerde gölün kirli olmadığının ortaya çıktığını ve ölümlerin kirlilik ile bağlantısının olmadığını belirtti. Sargın, "Son zamanlarda basın ve medya da İznik Gölü’nün kirliliğinden kaynaklanan balık ölümlerinden bahsedilmekte. İznik Gölü’nde balıkları öldürecek kadar bir kirlilik olmadığı yapılan analiz ve incelemeler neticesinde ortaya çıkmıştır. Fakat bu balıkların ölüm nedeni nedir diye sorular soruluyor. Bu balıklar genelde bizim saka gibi ve diğer balık tutmak için konulan tuzak diye tabir ettiğimiz araçlar göle konularak günlerce ellenmiyor. Bunlara takılan balıklar da açlıktan ve ya diğer sebeplerden ölüyor. Bunları toplayan vatandaşlar ise ölü balıkları göle geri atıyor" diye konuştu.
Ayrıca ölümü en zor gerçekleşen balığın İsrail sazanı olduğunu ifade eden Sargın, "Farkındaysanız başka bir türden ölü balık göremiyoruz. Eğer suda kirlilik olsaydı bizim kızılkanat diye tabir ettiğimiz balıklar, sarıbalıklar, akbalıklar, yayın balıkları da kıyılarda görürdük" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.