Hava Durumu

Şiir dostları Dünya Şiir Günü'nde bir araya geldi

Dünya Şiir Günü, Bursa’da Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlandı. Etkinlikte şair ve yazar Gülseli İnal'a, BUYAZ Şiir Onur Ödülü verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şiir dostları Dünya Şiir Günü'nde bir araya geldi
 Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte kutlandı. Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile Hilmi Haşal, Nuri Demirci, Şaban Akbaba, Gülsüm Işıldar ve Muhsine Arda gibi çok sayıda şair ve şiir tutkunu katıldı. Dünya Şiir Günü etkinliği, şair Yusuf Yağdıran'ın Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni okumasıyla başladı.

BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından etkinliğe onur konuğu olarak katılan Gülseli İnal ile Süreyya Akçay ve Pelin Yılmaz söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Gülseli İnal, Dünya Şiir Günü'nün nasıl ortaya çıktığını aktardı. İnal, 'Küçük bir çocukken doğaya dokunulmayacağını, doğanın bir tapınak olduğunu, doğanın bir canlı olduğunu hissetmiştim. Annem şehre inerken tek istediğim kitaptı. Bugün de bütün dünyanın efsanelerini elimden geldiğince araştırıyorum. Çok küçük yaşta benim doğaya tapınmam, benim bir doğa olduğum anlamına geliyor. İnsan doğanın parçasıdır. Çok sonra, felsefeyi bitirdikten sonra bir bilgiye rastladım ve bizim vücudumuzda bulunan bazı maddeler yıldızlarda, gezegenlerde bulunuyor. Yıldızlarda bulunan bazı elementler bizim bedenimizde var. Fakat son dönemde yavaş yavaş insanlar doğaya hayvanlara saygı göstermeye başladı. Böyle bir düşünceyle ben yazmaya başladım. Anneme her Anneler Günü'nde bir şiir yazıyordum ve sonra bir gün dedim ki şiir günü neden olmasın diye düşünürken Dünya Şiir Günü ortaya çıktı' diye konuştu.

BUYAZ Şiir Onur Ödülü’ne değer görülmekten duyduğu mutluluğu da dile getiren Gülseli İnal, katılımcıların Dünya Şiir Günü'nü kutladı.

Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç, İnal'a BUYAZ Şiir Onur Ödülü’nü verdi. Dünya Şiir Günü etkinliğinde Bursa’da yaşayan şairler, şiir okuyarak geceye renk kattı. Etkinlikte Gülseli İnal'ın şiirleri üzerine araştırmalar yapan şair Zehra Betül Yazıcı da Gülseli İnal'ın şiirlerini kendi bakış açısıyla katılımcılarla paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.