Hava Durumu

TAŞ MEKTEP İÇİN RESTORASYON SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

İhalesi geçtiğimiz ay tamamlanan Tarihi Taş Mektep binasının restorasyon çalışmaları için Mudanya Belediyesi ile yüklenici firma arasında restorasyon yapım işi sözleşmesi imzalandı. Restorasyon çalışmaları düzenlenecek tören ile start alacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TAŞ MEKTEP İÇİN RESTORASYON SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
 Geçtiğimiz aylarda restorasyonu ihalesi gerçekleştirilen “Birinci Grup Kültür Varlığı” statüsünde yer alan Tirilye Mahallesi Tarihi Taş Mektep Binası Restorasyonu Yapım işi sözleşmesi Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Akaygil Yapı Restorasyon Ltd. Şti. yetkilisi Musa Akay arasında imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza töreninde Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Metin Şen ile Hakan Karademir’de hazır bulunurken, 600 gün içinde restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. 

“TAŞ MEKTEP’İ MUDANYA’MIZA KAZANDIRACAĞIZ”
108 yıllık olan Tarihi Taş Mektep binamızı günümüze kazandırmak için gerekli çalışmaların tamamlandığını ve restorasyon sürecinin resmen başladığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Restorasyon çalışmaları ardından tarih turizmi açısından önemli bir adımı atmış olacağız. Gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan tarihi Taş Mektebimizi, tüm ihtişamıyla yeniden Mudanya’mıza, Tirilye’mize ve insanlığa kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
CUMARTESİ GÜNÜ ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
10 Haziran 2017 Cumartesi günü ise düzenlenecek tören ile çalışmaların başlayacağını vurgulayan Türkyılmaz, “Taş Mektep Tirilye ve Mudanya’ya ait tarihi bir mirastır. Bizler de bu tarihi değerimizi satarak değil, restore ederek sahip çıkıyoruz. Bu değerli yapılarımızı günümüze kazandırdığımız zaman ilçemizin turizm ile kalkınmasına büyük katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.