Hava Durumu

Tirilye Taş Mektep'te restorasyon başlıyor

İhalesi geçtiğimiz ay tamamlanan tarihi Tirilye Taş Mektep binasının restorasyon çalışmaları için Mudanya Belediyesi ile yüklenici firma arasında yapım işi sözleşmesi imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tirilye Taş Mektep'te restorasyon başlıyor
 Birinci Grup Kültür Varlığı statüsünde yer alan Tirilye Mahallesi Tarihi Taş Mektep binası restorasyon yapım işi sözleşmesi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile firma yetkilisi Musa Akay arasında imzalandı. 600 gün içinde restorasyon çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. 108 yıllık olan tarihi Taş Mektep binasını günümüze kazandırmak için gerekli çalışmaların tamamlandığını ve restorasyon sürecinin başladığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Restorasyon çalışmaları ardından tarih turizmi açısından önemli bir adımı atmış olacağız. Gerek kültürel ve gerekse sosyal açıdan tarihi Taş Mektebimizi, tüm ihtişamıyla yeniden Mudanyamıza, Tirilyemize ve insanlığa kazandıracağız” dedi. 


ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK


10 Haziran 2017 Cumartesi günü düzenlenecek törenle çalışmaların başlayacağını belirten Türkyılmaz, “Taş Mektep Tirilye ve Mudanya'ya ait tarihi bir mirastır. Bizler de bu tarihi değerimize satarak değil, restore ederek sahip çıkıyoruz. Değerli ve tarihi yapılarımızı günümüze kazandırdığımız zaman ilçemizin turizm ile kalkınmasına büyük katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.