Hava Durumu

‘UR-GE’nin gücünü keşfedin’

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, UR-GE tebliği kapsamında 86 projenin tamamlandığının bilgisini vererek, Ekonomi Bakanlığı olarak kümelenme faaliyetlerini ileri seviyelere taşımak için çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
‘UR-GE’nin gücünü keşfedin’

 ‘3. Kümelenme Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş,  Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Tebliği çerçevesinde 135 işbirliği kuruluşu tarafından yapılan  başvurular neticesinde destek kapsamına alınan 247 projeden 86'sının tamamlandığını, 161 projenin aktif olarak 36 ilde yürütüldüğünü ve projeler kapsamında 5 bin 380 firmayla toplam bin 313 faaliyet gerçekleştirildiğini bildirdi. Kümelenme üzerinde 10 yıllık çalışmaların neticesinde elde edilen rakamların az olduğunun bilgini veren Bakan Elitaş, kümelenme çalışmalarının tanıtımı konusunda TOBB, TİM, MÜSİAD ve TÜSİAD gibi kuruluşlarla işbirliği oluşturacaklarını bildirdi.

UR-GE’NİN GÜCÜ İHRACATA YANSIDI
Londra finans kümelenmesiyle Silikon Vadisi ise yazılım kümelenmesiyle dikkat çektiğini belirten Elitaş, Türkiye’nin de başarılı küme çalışmalarıyla küresel pazarlarda adını duyurmasının gerekliliğini vurguladı. Ur-Ge Tebliğ kapsamında temasa geçilen firmaların ihracat kapasitelerini artırmalarının yanı sıra dış pazarlarda da etkinliklerinin arttığına dikkat çekti. Türk ev ve mutfak eşyaları yurt dışı pazarlama takımına katılan firmaların ihracatının 4 yılda yüzde 76 arttığını anlatan Elitaş, firmaları Ur-Ge'nin gücünden yararlanmaya çağırdı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.