Hava Durumu

Yaşar: “Çocukların oyuncağa değil size ihtiyacı var”

‘Oyucu Anne’ ismiyle bilinen yazar Şermin Yaşar, İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği “Mutlu Oyunlar Mutlu Çocuklar” seminerinde ilçe halkıyla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Yaşar: “Çocukların oyuncağa değil size ihtiyacı var”
 Çarşamba günü İnegöl Kitap Günleri Fuarı’nda vatandaşlarla bir araya gelen ‘Oyuncu Anne’ Şermin Yaşar, akşam 19.00’da da Beşinci Mevsim Kültür Merkezi’nde “Mutlu Oyunlar, Mutlu Çocuklar” söyleşisi ile ilçe halkının karşısına çıktı. Şermin Yaşar, çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir, en uygun fiyata evde nasıl kişisel gelişime faydası olan oyuncaklar yapılır, nasıl farklı oyunlar türetilir, çocuğun hayal dünyası nasıl geliştirilir gibi konularda fikirler verip, kendi hayatından örnekler anlattı.
Yazar Şermin Yaşar’ın seminerini Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de takip etti. Şermin Yaşar, “Ben evdeki halıların altını ozalit kapladım. Çocuklarım istedikleri gibi istedikleri zaman resim yapsınlar diye. Evdeki her şeyle oyuncak yapılabilir. Çocukların oyuncağa değil, oyun oynamaya ve size ihtiyaçları var. Çocukları televizyonla oyalamak yerine onları kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Bazı anneler televizyonu eğitici araç olarak kullanıyor. Bu kesinlikle yanlış. Kitaplar da aynı zamanda birer oyuncaktır. Kitapları çocukların ulaşabileceği yerlere yerleştirin. Kitaplar hep ellerinin altında olsun. Raflarda daha şık duruyor diye yukarı koymayın. Çocuk kitabı istediği zaman alıp okuyabilmeli. Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar küçük yaştaki çocukların gelişimi karşısında olumsuz etkiler bırakabiliyor” diye konuştu.
‘Oyuncu Anne’ Şermin Yaşar, seminer sonunda İnegöllüler için kitaplarını da imzaladı. İmza programına Belediye Başkanı Alper Taban da eşi ile birlikte katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.