Hava Durumu

YILDIRIM ZABITASI KALDIRIM İŞGALİNE SON VERDİ

YAŞANILABİLİR BİR YILDIRIM İÇİN, ŞEHRİN AYNASI KALDIRIMLAR TEZGAHLARDAN TEMİZLENEREK GERÇEK SAHİPLERİ YAYALARA VERİLİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YILDIRIM ZABITASI KALDIRIM İŞGALİNE SON VERDİ
 Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi üzerindeki kaldırımlarda yaya akışını engelleyen işletmelere denetim uyguladı.

Yıldırım Belediyesi, kaldırımları yaya akışını engelleyecek şekilde işgal eden işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler doğrultusunda kaldırım işgaline son vermek için konunun muhatapları olan işletme sahiplerine uyarılarda bulundu. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde, uyarıları dikkate almayan işletme sahiplerinin kaldırım işgali önlenerek güvenli yaya akışı sağlandı. Kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kaldırımların usulsüz şekilde kullanımı görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayalar işgal nedeniyle taşıt yolunda yürümek zorunda kalarak kaza tehlikesiyle yüz yüze geliyor. Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz” diye konuştu.

KALDIRIMLAR GERÇEK SAHİPLERİNİN

Kaldırım işgalleri nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını da vurgulayan Başkan Edebali, Yıldırım’ın ekonomik kalkınması için esnafa her zaman büyük önem verdiklerini, ancak işletme sahiplerinin de, kaldırımların yayalar tarafından kullanılması konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğine işaret etti. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşların kaldırımları kullanarak kendilerini oluşabilecek kazalardan korurken, buralara tezgâh ve ürün koyulmasının ulaşımı aksattığını belirten Başkan Edebali, “Bizler denetimlerimiz ile kaldırımları tekrar gerçek sahipleri olan vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getiriyoruz. Esnafımızın bu kurallara uygun hareket edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.