Hava Durumu

Yeşil otobüs yolu kilitledi

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2016 19:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 19:47

Bir önceki yazımda yeşil otobüslerin şehrimize ve insan sağlığına verdiği zararları uzun uzun dillendirmiştim.  Yazmamın nedeni ise güzel bir şehirde yaşıyor olmamız ve bu şehre
zarar veren birçok konunun yanında en fazla yeşil otobüslerin olmasıdır. Çünkü yeşil otobüsle trafik terörüne kadar birçok nedenle şehre sıkıntı yaratmaktadır. Tabi ki, tüm yeşil otobüsleri aynı kefeye koymuyorum. Bazı yeşil otobüsler var ki artık hareket etmeye bile mecalleri yok. Ona rağmen yüzlerce hayat taşımaya devam etmektedir. Bu duruma karşı hiçbir yetkili çözüm geliştirememektedir. En acısı da bu olsa gerek. 

Yetkililer tabii ki son model kamu araçları ile arka sağ koltukta yolculuk ederken, yeşil otobüslerin şehre yarattığı terörü kesinlikle görmemektedirler.  Neden görsünler ki, günahı boynuma belki bu araçların trafikte olmasından dolayı menfaatleri bile vardır belki. Tabi ki bu bir varsayım. Bunları dedirmemek gerekiyor vatandaşı zorda bırakmamak gerekiyor. Ne yazık ki vatandaş bu durumlardan dolayı hem sağlıkları tehlikede hem de güvenlikleri tehlikededir.

Dün akşam karşılaştığım bir durum m aslında bunun bir göstergesidir. Saat 23:00 gibi Kültürparktan Arabayatağı istikametine doğru Ankara Yolunda yolculuk etmekteydim. Saat yirmi üç olmasına rağmen adım adıma giden bir trafik vardı. kaza olduğunu düşündüm. Ama ne yazık ki gözle görüldüğünde bile fark ediliyor, trafikten men edilmesine rağmen men edilmeyen yeşil otobüs trafikte yolda kalmış. Hem de tam orta şeritte. Trafiğin o saatte kilitlenmesine neden olmuş. Artık bu işin çığırından çıktığını gösteren bir durum olduğu ortaya çıkmıştır. O saatte o kadar kişi yetkililerin görevlerini yerine getirmemesinden dolayı büyük sıkıntılar çektiğini göstermektedir.

Dilerim ki artık yetkililer uyarıları dikkate alır ve yeşil otobüsleri denetlemeye başlar. Dilerim ki halkın sağlığını, güvenliğini ve ulaşabilirliğini tesis ederler. Herhalde çok şey istemiyoruz.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.