Hava Durumu

Yine terör

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2016 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 13:02

Artık hiçbir anlaşma yoluna yönelmeden yapılması gereken tek şey terörü tamamen bitirmektir. Görüldüğü gibi terör, bugüne kadar yapılmış görüşmelere ve anlaşmalara bakmazsızın hain saldırılarına kesintisiz devam etmektedir.

E… o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne de gereğini yapmak düşüyor. Şu andan itibaren parlamentonun alacağı karar; Terörün kendisi, teröre destek verenler ve terörün sempatizanlığını yapanlara yönelik tamamen yok etme kararı almak olmalıdır. Bu bir ırkçılık, bu bir etnik nedenden dolayı verilen bir karar olarak algılanmamalı. Algılanması gereken tek nokta olmalıdır ki “Terörse yok edilecektir”. Artık yeter, yitirdiğimiz insanlar, boşattığımız şehirler, yok ettiğimiz kültürler/bağlar ve yok olan insanlık için herkesinde artık yeter demesi gerekmektedir.

Ben köşemden yeter diyorum. Hiçbir kayıp artık yaşanmasın istiyorum. Bunun içinde parlamentonun, kollu kuvvetlere tam yetki vererek etkisiz hale getirilmesi için teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak bu işi tamamen sonlandırmalarını canı gönülden istiyorum.

Kaybettiğimiz canlarımıza saygımız var ise bu biran önce yapılmalıdır. Artık sabır iyice tükendi, artık susmak ve anlaşma yapmak yerine tamamen bitirmek gerekir. Eğer bu terör unsurları devletin, şehrin mahallenin çeşitli yerlerinde konuşlanmış ise bile tek tek toparlanıp gereğinin yapılmasını istemekteyim. Yazının başında da dediğim gibi sert bir söylev içindeyim. Hiçbir insanın ölmesini istemediğimi belirtim. Bunun üstüne defalarca basarak diyorum. Terörist zaten insan değildir. Hiçbir haklı nedeni ve gerekçesi yoktur. O nedenle de etkisiz hale getirilmelidir.

Bugüne kadar ölen tüm şehitlerimize ve terör kurbanı olan tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin.

AB’YE NE OLUYOR

İngiltere’nin evet, hayır referandumu dünyayı birden salladı. İngiltere çok küçük oranla Avrupa Birliği serüveninden çıkma kararı aldı. Gerekçeleri açık ve net. Avrupa Birliği ülkesi olup; ekonomik, sosyal, kültürel yönden kendilerinden zayıf gördükleri ülkelere sürekli olarak destek oluyor olmalarıdır. Evet olaya böyle bakıldığında, İngiltere’nin tarih boyunca birçok medeniyeti birçok topluluğu olumlu ve olumsuz yönden çok ciddi etkilemiştir. Bugün görüldüğü gibi Avrupa Birliği açısından olumsuzluklar dolu bir karar olmuştur. Tabi İngiltere’nin bu kararı kendi iç kargaşası haline de dönüşeceği ortadadır. Böyle bir referanduma aslında hiç girişilmemeliydiler. Neyse denir ya her koyun kendi bacağında asılır. Kolay gelsin 3-5 yıl boyunca sıkıntılı süreçler içinde göreceğimiz bir İngiltere karşımızda artık.

Buna karşılık olarak Almanya, Fransa öncülüğünde Avrupa Birliğinin stratejisi tekrar masaya yatırılacak ve hatalar gözden geçirilecektir. Bu doğrultuda yıpranan Avrupa Birliği yeniden enerji toparlayarak yoluna devam edecektir.

Tabi bu durum bence Türkiye’nin menfaatine olan bir durum haline düşmüştür. Çünkü Avrupa Birliği ülkeleri her durumda Türkiye üzerine oynuyor ve kendi eksikliklerini görmüyorlardı. Ama bugünden itibaren tarihi bir karar niteliğinde olan bu olayın sorunları ile uğraşırken sağa sola sataşamayacaktır. Türkiye bulunduğu coğrafyası ve etnik yapısından dolayı daha bir anlayışla karşılanacak v e Türkiye’ye karşı ön yargılar biraz daha kırılacaktır. Derdimiz gelişmiş ve çağdaş bir ülke olmak olduğu için bütün bu özelliklerimizden dolayı bizimle iyi geçinmek zorunda kalacaklardır. Yolun açık olsun İngiltere…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.