Hava Durumu

23 Nisan…

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2022 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 08:32

Geçtiğimiz Cumartesi günü kutlamış olduğumuz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı en içten dileklerimle kutluyorum. Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan etmiş olduğu bu özel gün, Atatürk'ün sahip olduğu vizyonun en önemli göstergelerinden biridir...

Bundan yıllar önce, dünyada çocuklara armağan edilmiş hiçbir bayram yokken, Türk çocukları başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş bu özel gün, Ata'mızın sadece bayram olarak kutlanmasını istemediği bir gündür. Atatürk, dünya üzerinde hiçbir çocuğun acı çekmemesini ve çocukluklarını doyasıya yaşamalarını istemiştir. Çocuk işçi kavramının ortadan kalkmasını istemiştir. Çocukların, birer birey olarak kabul edildiği, fikirlerine saygı duyulduğu bir dünya mümkün olsun istemiştir...

Günümüzde bu hedefleri maalesef gerçekleşmemiştir. Atatürk'ün birçok hayal ettiği şeyin gerçekleşmiyor olduğu gibi...

Günümüzde, sokaklarda yalın ayak gezen, dilencilik yapan, araba camlarını silmeye çalışan, küçücük yaşta çalışmaya zorlanan binlerce çocuk yaşamaktadır. Onlara baktığım zaman insanlığımdan soğuduğumu hissederim her zaman. Hayatlarının en masum dönemini bu şekilde geçiriyor olmaları hepimizin ayıbıdır. Ben, bireysel olarak onlara olabildiğince yardım etmeye çalışıyorum. Dilenen bir çocuk gördüğüm zaman, ona para vermek yerine, gerçekten güzel bir yerde temiz bir yemek ısmarlıyorum örneğin. Ya da, gerçekten yoksul olduğunu bildiğim ailelere kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuyorum. Birçoğumuzun yaptığı gibi, yalnız olmadığımı biliyorum.

Ama ben fakirlere yardım ettiğimiz bir dünya istemiyorum, ben fakirliğin tamamen ortadan kalkmasını istiyorum...

İçinde bulunduğumuz mevcut siyasi durum, fakirliğe karşı önlemler almak yerine, fakir insanları kullanarak her türlü siyaseti yapmaya devam etmektedir...

Örneğin, bizlere bu bayramı hediye etmiş olan Ulu Önder Atatürk'ün huzuruna bile gitmeyen siyasetçiler var olduğu sürece, bu siyasi kişiliklerin siyasi amaçlarının ne olduğu açıkça gözükmektedir.

Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyorum. Özetle, fakir edebiyatı yapılmasın istiyorum.

Sokakta çalışmaya zorlanan, açlık ve fakirlik ile mücadele eden, okula gidemeyen, ailesinden ya da herhangi bir insandan şiddet gören çocuklar olduğu sürece 23 Nisan'lar benim için buruk geçmeye devam edecektir. Dünya üzerinden tüm bu kötülükler silinene kadar, çocukların gülen yüzleri olmaya devam edeceğim.

Tüm çocukların eşit bir şekilde bayram kutlamalarına katıldığı bir ülke istiyorum, bir tarafta bayram kutlaması yapan çocukların, diğer tarafta karton toplayan çocukların olmadığı bir ülke. Adil ve herkesin eşit olduğu...

Ülkemin aydınlık yüzü olan canım çocukları için, bu gidişata lütfen dur diyelim. Hepimiz daha yaşanılabilir bir ülke hak ediyoruz, ama, bunu en çok o güzel çocuklar hak ediyor.

Kalplerinizi kıpır kıpır ettiren her şeyin gerçek olduğu, bu güzel bayramı gerçekten coşku içinde kutlayacağımız, eşit ve adil bir ülke istiyorum sizler için. Gülen yüzünüz hiç solmasın.

Ben en çok, çalışmaktan dolayı o küçücük elleri nasır tutan, restaurantların önünden geçerken içeriye iştahla bakan, ayakları çıplak bir şekilde sokakta dilenmeye zorlanan, tüm bunlara rağmen çocuk kalmayı başarabilen o güzel çocukların bayramını kutluyorum.

Toplumun kanayan yarası olan bu durumu değiştirmek için, tüm duyarlı vatandaşların bir söz vermesi gerekiyor. Bu sözümüzü tutmanın en güzel yolu, sandıklarda seçimimizi doğru yapmak olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.