Bursa Kamu Hastaneler Birliği yayınevi gibi çalışıyor

Bursa Kamu Hastaneler Birliği, Genel Sekreter Prof.Dr. Rüstem Aşkın’ın baş editörü olduğu Sağlık Araştırmaları Ve Stratejileri Derneği (SASD) bünyesinde yayımlanan bilimsel makalelerin yer aldığı The European Resarch Journal (EuRJ) Dergisinin ardından “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi” adı altında bir kitap daha yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 14:48
https://www.gazetebursa.com.tr/
 Tıbbi Hizmetler Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan 198 sayfalık kitap Sağlık Bakanlığı’na bağlı 81 ilde bulunan Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüklerine ve Kamu Hastaneler Birliklerine dağıtılırken, Bursa Kamu Hastaneler Birliği resmi internet sayfasından sanal ortamda ulaşılabilecek.  

 

Enfeksiyon hastalıkları konusunda uzman olan doktor ve hemşireler tarafından hazırlanan kitapta enfeksiyonların kontrolü, önlenmesinden antimikrobiyal kullanım rehberine, hastane havalandırma sistemlerinden invatif alet ilişkili enfeksiyonların önlenmesi kadar birçok güncel konu yer alıyor.

 

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Asan, “Hastane enfeksiyonları veya daha güncel adıyla sağlık bakım hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Hastanede yatış süresinde uzamaya neden olan enfeksiyonlar yüzünden her yıl dünyada onbinlerce kişinin hayatını kaybettiğini” belirtti. Uzm.Dr.Asan “Hazırlanan kitabın sağlık çalışanlarına kaynak oluşturacağını ve  bundan sonraki süreçte yeni çıkan bilgilerle de güncelleneceğini” söyledi.

 

Prof.Dr.Rüstem Aşkın ise “Çalışma arkadaşlarımız büyük bir emek harcayarak hastanelerimizin kullanmış olduğu talimat ve rehberleri incelemiş, yerel ve uluslararası son yayınlanmış olan rehber ve yayınlardan da yararlanarak belli bir standart oluşturmak adına ‘Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi’ kitabını ortaya çıkardı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarla da paylaşılması planlanan bu kaynağın bakanlığımızın ‘’Sıfır Enfeksiyon’’ hedefine katkıda bulunmasını ümit ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.