İnsan sağlığıyla ‘baz’arlık olmaz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 51. Komite Başkanı Mehmet Çetinkaya, BTSO 51. Komitesi üyeleri Mustafa Bakır ve Gültekin Delen’in de yer aldığı toplantıda konuşan Komite Başkanı Çetinkaya, Bursa genelinde baz istasyonlarının yaydığı radyasyon ölçümleriyle ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.gazetebursa.com.tr/

Daha önce Uludağ Üniversitesi’ne ölçümlerle ilgili başvuruda bulunduklarını kaydeden Mehmet Çetinkaya, üniversitede baz istasyonlarını vermiş olduğu zararları ölçebilecek herhangi bir cihaz bulunmadığı yönünde cevap aldıklarını belirtti.

İNSAN SAĞLIĞI BAZ ALINACAK

Mehmet Çetinkaya, Bursa genelinde yapmayı planladıkları baz istasyonları ölçümü için BTSO 51’inci Meslek Komitesi adına Kentimizin ve ülkemizin Elektromanyetik kirlilik RİSKİ açısından , Elektromanyetik kirliliğin yeterince kontrol altına   alınamadığın ve sadece yönetmelik çıkarmış olmakla meselenin  halledilemediği aşikardır.; bu konuda  çalışmaları olan tarafsız  bilim adamlarımızın raporları mevcuttur..Objektif bulgularla hazırlanmış bu çalışmalara ilgili kurumlar kulaklarını tıkamamalıdır.Çünkü sorun doğrudan doğruya insan sağlığı ile ilgilidir.Ülkemizde elektromanyetik kirlilik kontrol yöntemleri ve projeleri geliştirilmelidir.“ ifadelerini kullandı.

BRİFİNG VERİLECEK

Konuyla ilgili akademik odalardan da destek beklediklerini ifade eden Çetinkaya, ‘’Bayramdan sonra BTSO bünyesinde 51 komitenin tamamının da davet edilecek. Sakarya Üniversitesi’nden ilgili konuda 25 yıldır  objektif araştırmalar yapan   Prof.Dr. Osman Çerezci tarafından kentimizdeki EMK hakkında bilgilendirme yapacağız. Daha sonra çıkacak sonuç bildirgesini tarafsız biçimde kamuoyu ile paylaşacağız’ diye konuştu.